Semințele de chimen scad zahărul din sânge și te ajută să slăbești. Cum se prepară licoarea magică

Semințele din chimen scad zahărul din sânge și te ajută să slăbești. Foto: Freepick @AndreyStar
Semințele de chimen scad zahărul din sânge și te ajută să slăbești, dacă le vei consuma zi de zi.

Licoarea magică din semințele de chimen se preară ușor și vă veți convinge că va scădea zahărul din sânge și te va ajută să slăbești. 

Dar cum se prepară băutura care favorizează pierderea în greutate? Știi că apa este cea mai bună băutură de pe planetă pentru sănătate și, de asemenea, pentru pierderea în greutate?

Una dintre modalitățile prin care apa susține pierderea în greutate este că elimină pofta de mâncare. Dar există vreo modalitate de a face pierderea în greutate mai rapidă atunci când bei apă? 

5 alimente care te scapă de răceală. Sunt accesibile și pot fi consumate de toată lumea

Nu vorbim despre clasicul ceai verde, ale cărui proprietăți drenante au fost constatate de mai multe studii, ci despre o băutură care se prepară, folosind semințele de chimen.

Acest condiment este bogat în antioxidanți, care pot îmbunătăți sistemul imunitar și sănătatea intestinului,  reduc inflamația și riscul de cancer. 

Semințele de chimen cresc rata metabolică, iar un metabolism mai rapid înseamnă că organismul arde calorii într-un ritm mai rapid. 

Cercetătorii spun că apa cu semințele de chimen ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajutând celulele să răspundă corect la glucoză și insulină. Când zahărul din sânge este mărit, glucoza poate fi stocată în celule și transformată în grăsime.

 

Cum se face apa cu chimen

Apa  cu semințe de chimen poate fi consumată caldă sau rece. Iată cum să o faci acasă: înmoaie o lingură de semințe de chimen într-o cană de apă peste noapte. Poți, mai întâi, zdrobi semințele de chimen cu un sucitor pentru ca să elibereze uleiurile naturale.

Dimineața, fierbe amestecul aproximativ cinci minute. Odată ce apa s-a răcit, filtrează semințele și savurează  băutura magică

Care sunt alimentele de post ce trebuie evitate. Popescu: Împreună devin o bombă calorică

Apa de semințele de chimen are un gust mineral și lemnos, așa că sfatul este să adaugi puțină miere sau un praf de scorțișoară pentru a-i îmbunătăți aroma.

Ceaiul de ghimbir proaspăt, o soluție miraculoasă împotriva tusei și răcelii

 

Ceaiul de ghimbir proaspăt cu lămâie este perfect pentru afecțiunile sezoniere și pentru a îmbunătăți digestia.

Ceaiul de ghimbir proaspăt cu lămâie este un adevărat remediu în caz de răceli și dureri în gât, dar și pentru o digestie proastă. Ghimbirul este un condiment și un remediu natural puternic. 

Lămâia și ghimbirul sunt potrivite a fi consumate, în special, în sezonul rece, deoarece au proprietăți de încălzire, dau căldură organismului și ajută la prevenirea afecțiunilor sezoniere.

Alimentele care dau arsuri la stomac. Unele te vor surprinde, NU le mai mânca niciodată seara

Ceaiul de ghimbir este un remediu natural, recomandat pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.

În special, ceaiul de ghimbir are următoarele beneficii:

- promovează digestia,

- calmează durerea în gât,

- calmează tusea,

- potolește senzația de greață,

- ameliorează răceala și gripa,

- are efect de încălzire,

- întărește sistemul imunitar,

- favorizează purificarea organismului,

- stimulează pofta de mâncare,

- calmează durerile menstruale,

- reduce stresul,

- este un calmant natural al durerii și antiinflamator.

 

Cum se prepară ceaiul de ghimbir proaspăt

 

Cu doar trei ingrediente poți obține un remediu natural minunat pentru serile reci de iarnă. Ceaiul de ghimbir poate fi preparat sub formă de infuzie sau decoct. Pentru infuzie se folosește câte un plic de ceai de ghimbir pentru fiecare cană. 

Pentru decoct trebuie să ai ghimbir proaspăt, pe care îl poți cumpăra din magazinele bio sau din orice supermarket. Sfatul este să bei 2 căni de ceai de ghimbir pe zi.

Ceaiul care ajută la curățarea ficatului. Fecioru: Se face 4 zile pe lună, nu foarte des

Ceaiul de ghimbir, rețeta decoctului. Ai nevoie de 2 sau 3 felii de ghimbir proaspăt, 250 ml de apă fierbinte și 1 felie de lămâie.

Dacă vrei să adaugi lămâie în ceaiul de ghimbir, alege doar lămâi organice. Într-o cratiță se toarnă apa și se adaugă doua-trei felii de ghimbir și o felie de lămâie. De asemenea, poți  stoarce puțin suc de lămâie în apă. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 10 minute.

Apoi se ia de pe foc, se strecoară decoctul, se toarnă într-o cană și se îndulcește după gust. Cantitatea de ghimbir de utilizat depinde de cât de intens vrei să fie gustul ceaiului. Adaugă miere sau alt îndulcitor natural la alegere. 

Super alimentele care accelerează metabolismul. Consumă-le pentru rezultate fabuloase

Ceai de ghimbir, rețeta pentru infuzie. Pentru a pregăti ceaiul de ghimbir sub formă de infuzie, fierbe apa la fiert într-o cratiță. Apoi toarnă apa într-o ceașcă sau ceainic și adaugă  plicul de ceai. Timpii de perfuzie pot varia de la aproximativ 5 până la 10 minute. Dacă dorești, poți adăuga miere și suc de lămâie în ceaiul de ghimbir înainte de a-l savura. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel