Ce se întâmplă când înghiți semințele de pepene roșu. Ce conțin semințele albe și ce conțin semințele negre

Pepene - Foto: Freepik
Ce se întâmplă dacă mănânci pepenele cu tot cu semințe. Ce conțin semințele negre și ce conțin semințele albe. Se digeră sau blochează stomacul și tranzitul intestinal?

Consumul de pepene roșu cu tot cu semințe este un subiect de interes pentru mulți, mai ales din cauza miturilor și temerilor legate de posibilele efecte adverse asupra digestiei.

În realitate, semințele de pepene roșu nu sunt doar inofensive, ci și benefice pentru sănătate.

Ce conțin semințele negre?

Semințele negre ai pepenelui roșu sunt bogate în nutrienți esențiali, printre care:

- proteine

Semințele de pepene roșu conțin o cantitate semnificativă de proteine, care sunt esențiale pentru repararea și creșterea țesuturilor.

- grăsimi sănătoase

Semințele conțin grăsimi mono și polinesaturate, care sunt benefice pentru sănătatea cardiovasculară.

- fibre

Fibrele din semințe ajută la menținerea unui tranzit intestinal sănătos

- minerale

Semințele sunt o sursă bună de magneziu, fier, fosfor, potasiu și zinc, care contribuie la funcționarea optimă a organismului.

- vitamine

Semințele conțin vitamine din complexul B, precum niacina și acidul folic.

Ce conțin semințele albe?

Semințele albe din pepenele roșu sunt de obicei mai puțin mature și au o compoziție similară cu semințele negre, dar într-o concentrație mai mică.

Totuși, semințele albe conțin:

- Fibre care ajută la digestie și le prevenirea constipației

- Minerale precum magneziu și fosfor

- Proteine în cantități mai mici decât sâmburii negri.

Ce se întâmplă când înghiți semințele la pepene? Blochează sau ajută digestia?

Foto: Freepik

Contrar unor mituri, semințele de pepene roși nu blochează stomacul sau tranzitul intestinal. De fapt, ele au efecte benefice.

Fibrele din semințe ajută la digestie și contribuie la reglarea tranzitului intestinal.

Majoritatea semințelor trec prin sistemul digestiv fără a fi digerați complet, dar acest lucru nu cauzează probleme de sănătate. În schimb, fibra nedigerabilă poate ajuta la menținerea unui tranzit intestinal sănătos.

Nutrienții din semințe pot fi absorbiți de organism dacă sunt mestecați bine înainte de înghițire.

Semințele de pepene sunt bogate în vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, vitamina A, potasiu și vitamina B6, care întăresc sistemul imunitar, îmbunătățesc sănătatea pielii și ochilor, scad tensiunea arterială și susțin funcționarea nervilor.

În plus, consumul semințelor nu doar că previne constipația, și ajută la sănătatea cardiovasculară și oferă energie. Grăsimile sănătoase și magneziul contribuie la sănătatea inimii, iar proteinele și grăsimile furnizează energie de lungă durată.

De asemenea, semințele conțin licopen, un compus antioxidant care poate reduce riscul de cancer, boli de inimă și afecțiuni oculare legate de vârstă, protejând celulele de anumite daune, potrivit Northwestern Health Sciences University.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel