Semințe bune la dietă. Ce trebuie să mănânci

Mai multe feluri de semințe, din care unele pot fi mâncate în stare naturală, altele pot fi puse în salate și mâncăruri, aduc beneficii pentru sănătate și dietă, iar asta este demonstrat științific. Iată ce semințe sunt bune pentru sănătatea ta.

În stare naturală, în salate sau în mâncăruri, iată ce semințe sunt bune pentru sănătatea ta:

Semințele de chia

Aceste semințe sunt cele mai cunoscute ca super-alimente și e un motiv bun în spatele acestui renume. Doar 2 linguri de chia are aproape 10 grame de fibre. Puse într-un blender, semințele de chia sunt perfecte ca adaos pentru iaurt sau legume. Când le înmuiați într-un lichid, cum ar fi laptele de vacă sau de migdale, ele devin moi și se pot face pastă: o variantă inteligentă în loc de budincă.

Orezul sălbatic

Surpriză! Orezul sălbatic nu este orez deloc - este de fapt o sămânță de iarbă. Conține mai multe proteine decât alte cereale integrale și are mult mai mulți antioxidanți decât orezul alb. De asemenea, furnizează folat, magneziu, fosfor, zinc, vitamina B6 și niacină. Se gătește ca un pilaf, iar fiert, boabele calde reprezintă o completare consistentă la salatele verzi.

Semințe de dovleac

Dacă ați prăjit vreodată din acestea, știți că sunt o gustare grozavă. Și una sănătoasă. Semințele de dovleac sunt bogate în magneziu, un mineral important care stimulează sănătatea inimii, ajută organismul să producă energie și dă putere mușchilor. Mănâncă-le pe tot parcursul anului. Poți face supă cu ele, le poți pune în salată, alături de cereale sau în amestec de semințe „de casă", arată medicii nutriționiști de la WebMD.com.

Semințe de rodie

Numite ariluri, acestea sunt bogate în vitamina C și antioxidanți. O ceașcă de semințe de rodie are mai puțin de 150 de calorii, ceea ce o face să fie ideală pentru o gustare ușoară. Puse într-o salată sau într-o farfurie cu cereale integrale, adaugă un fel de aromă și culoare suculentă în cină.

Quinoa

Dacă vreți surse sănătoase de proteine, quinoa e perfectă. Semințele asemănătoare cerealelor conțin 8 grame de fibre pe cană. Se prepară ca orezul și se pot înlocui pastele și alte cereale. De asemenea, puteți să le faceți pâine fără gluten sau un terci de mic dejun, care va va aduce un aport mare de proteine, fibre și fier.

Semințe de in

Oamenii știu că sunt bune pentru sănătate încă de acum 9.000 de ani. Dacă nu mâncați suficient de mult pește, adăugați aceste semințe în dietă, întrucât vă pot ajuta să obțineți acizi grași omega-3, grăsimile sănătoase care sunt bune pentru inima voastră. Sunt platele - cea mai bună sursă din acest nutrient important, și vă oferă și o bună doză de fibre. Atunci când semințele sunt măcinate în făină de in, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Inul are o aromă aparte, ca de nuci. Adăugați o lingură la fulgii de ovăz, folosiți făina la aluat de clătite sau presărați semințe în salate.

Semințe de cânepă

Cu aroma lor blândă, de nucă, se îmbină perfect cu feluri de mâncare savuroase. Au, de asemenea, o mulțime de proteine: 2 linguri conțin aproape 7 grame, chiar mai mult decât semințele de in sau chia. Cânepa este de asemenea o sursă bună de acizi grași omega-3. Puteți folosi semințele întregi, presărate pe salate sau alături de cereale integrale, ori căutați lapte de cânepă pentru a înlocui lactatele obișnuite.

Semințe de floarea soarelui

Acestea sunt gustoase are o lingură conține are aproape jumătate din cantitatea de vitamina E necesară într-o zi. De asemenea, ele sunt bogate în grăsimi sănătoase. Pot fi mâncate în forma naturală (nu prăjite cu s are!), puse în smoothie, salate sau cereale.

Semințe de susan

Acele mici puncte albe nu sunt doar pentru decorare. Sămânța de susan este unul dintre cele mai versatile ingrediente. Uleiul de susan e o alegere inteligentă pentru salată, este bogat într-un acid gras care poate reduce nivelul colesterolului rău. Pasat, se transformă în tahini, un substitut pentru untul de arahide pentru cei cu alergii de nuci. Este, de asemenea, un ingredient principal în hummus. Semințele întregi sunt bogate în fibre și proteine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel