Secretul chinezoaicelor pentru un păr lung a fost dezvăluit. Ce trebuie să faci o dată pe săptămână

Secretul chinezoaicelor - Foto: Freepick @jcomp
Secretul chinezoaicelor, care au un păr lung și mătăsos, a fost dezvăluit. Femeile din China apelează la un truc datorită căruia părul crește mai repede. 

Dacă vrei să ai și tu un păr lung și mătăsos, apelează la secretul chinezoaicelor. Vorbim despre un truc folosit de doamnele și domnișoarele din China, datorită căruia părul crește mult mai repede și devine mai puternic. De altfel, acest truc a fost folosit din cele mai vechi timpuri, de chinezoaice. 

Mai exact, este vorba despre apa de orez, folosită în ​​loc de șampon și de balsam.

Orezul este cunoscut ca un produs extrem de sănătos, bogat în aminoacizi, minerale, antioxidanți, precum și vitaminele B și E. 

Patru alimente care stimulează metabolismul. Dacă le consumi vei avea o siluetă de vis

Femeile care folosesc apă de orez pentru a-și spăla părul spun că podoaba lor capilară este mai sănătoasă. În plus, apa de orez stimulează creșterea părului.   

Secretul chinezoaicelor pentru un păr lung. Iată ce trebuie să faci

Metoda 1: se iau o jumătate de pahar de orez și două pahare de apă. Spală bine orezul și clătește-l bine pentru a îndepărta eventuale impurități. Pune orezul spălat într-un castron și adaugă apa. Amesteca bine și lasă orezul la înmuiat circa doua ore. Ulterior, strecoară apa de orez într-un recipient curat, ideal de sticlă.

Metoda 2: poți obține apă de orez prin fermentare. Urmează aceeași pași, doar că, de data asta, orezul trebuie să stea în apă 24 de ore la temperatura camerei. Apa de orez obținută prin fermentare are mai multe substanțe nutritive și antioxidanți.

Apa de orez fermentată este mai benefică pentru piele și păr. Când apa cu orez miroase a acru, se strecoară și se pune într-un recipient de sticlă. Dacă nu o folosești imediat, depozitează apa în frigider.

Metoda 3: apă de orez obținută prin fierbere. Spală bine orezul și pune-l într-o oală. Adaugă doua-trei căni de apă, acoperă oala cu u capac și lasă orezul la fiert pentru aproximativ 15-20 de minute. După ce orezul a fiert, strecoară apa într-un recipient curat și lasă-o să se răcească. Apa poate fi folosită ca  tratament pentru ten și păr. 

Ce trebuie să faci cu apa de orez?

Se recomandă aplicarea apei de orez pe scalp, ca pe o mască. Lăs-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește. Procedura se poate o dată pe săptămână, pentru a nu usca în exces părul.

 

6 uleiuri esențiale pe care trebuie să le pui în șampon. Unul te scapă de mătreață, altul îți face părul să crească rapid

 

Adesea cumperi produse scumpe pentru îngrijirea părului și nu ești mulțumită. De aceea, adaugă în șampon ulei esențial, cunoscut pentru beneficiile sale.

Adaugă ulei esențial în șampon, dacă ești dezamăgită de produsele pentru îngrijirea părului din magazine. Mai ales că natura îți oferă zeci de ingrediente naturale, care te ajută să rămâi mereu frumoasă și sănătoasă. 

Uleiurile esențiale sunt aliați de nădejde pentru întărirea firelor de păr. Dacă părul tău este subțire și rar, ai mătreață sau îți cade părul, poți apela la un tratament cu uleiuri esențiale.

6 uleiuri esențiale pe care trebuie să le pui în șampon

Trebuie doar să adăugați câteva picături în șampon. Dacă ai răbdare, o să observi curând o schimbare. Doza este de aproximativ 15 picături de ulei esențial la 250 ml de șampon.

Bicarbonatul de sodiu, efecte asupra sistemului digestiv și nu numai. Poate preveni răcelile

Spre exemplu, uleiul esențial de lavandă menține sănătatea scalpului și a părului. Creșterea mai rapidă a părului este stimulată de cel de rozmarin. 

Părul va fi mai strălucitor, dacă vei adăuga în șampon ulei esențial de trandafir.

Mătreața este combătută de uleiul esențial din arbore de ceai. În plus, acesta regenerează părul vopsit.

Uleiul de cuișoare, tratament pentru durerile de dinți. Cum îl prepari

Uleiul esențial din mușețel combate acneea și inflamația pielii scalpului. Secreția de grăsime este eliminată de cel de lămâie. Același ulei previne uscarea părului. 

 

Renunță la șampon și folosește produse naturale din cămară

 

Renunță la șampon și folosește produse naturale. Uneori se întâmplă să rămâi fără șampon, dar trebuie să-ți speli, urgent, părul. Apelează la trucurile bunicii. 

Renunță la șampon și folosește produse naturale din cămară. Dacă rămâi brusc fără șampon acasă, poți și să te speli pe cap cu mijloace improvizate.  

Spre exemplu, poți folosi pudră de muștar, care este potrivită pentru părul gras. Muștarul stimulează creșterea părului și, de asemenea, îi adaugă volum. 

Un alt produs, la care nu te-ai gândit vreodată, este făina. Nu usucă excesiv părul, previne vârfurile despicate și este potrivită pentru toate tipurile de păr. Ai nevoie de făină de secară sau cereale integrale, măcinate grosier.

Renunță la șampon și adaugă pudră de muștar în făină. Nu folosi făină de grâu obișnuită, deoarece va fi greu de spălat. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel