Secretarul de stat Andrei Baciu despre măștile medicale: "Și la nivel global există anumite dificultăți"

Coronavirusul trebuie oprit în epicentrul epidemiei
Secretarul de stat Andrei Baciu a declarat că instituțiile sunt pregătite "pentru orice fel de scenariu".

Andrei Baciu, secretat de stat în Ministerul Sănătății, a afirmat la digi24: "Ministerul Sănătății împreună cu toate celelalte ministere au încheiat toate demersurile necesare astfel încât să fim pregătiți pentru orice fel de scenariu". Acesta a amintit că mâine este convocat Consiliul Superior de Apărare a Țării.

"Din punctul acesta de vedere este esențial pentru noi toți să facem un apel la calm și la responsabilitate. Sunt toate măsurile posibile luate și lucrurile sunt într-o plină dinamică", a afirmat secretarul de stat. Un răspuns similar a dat când a fost întrebat despre lupsa măștilor din farmacii și unitățile medicale. "Și la nivel global există anumite dificultăți în a accesa și achiziționa anumite tipuri de produse. Nu este o chestiune cu care se confruntă România în mod particular", a precizat secretarul, potrivit sursei citate.

La întrebarea dacă există șanse ca vreo unitate medicală să rămână fără măști, acesta a spus că "toate demersurile care pot fi făcute au fost făcute".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel