Se schimbă regulile de purtare a măștii în aer liber. Dr. Adrian Marinescu: "Îmi pun însă problema asta"

Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu, medic infecționist al Institutului Matei Balș din București, a vorbit despre noile reglementări europene cu privire la masca de protecție. 

Pentru că noile tulpini de COVID pot fi mult mai contagioase decât varianta obișnuită, medicii sunt de părere că masca de tip FFP 1 și FFP 2 oferă un grad mai ridicat de protecție față de alte măști.

"Lucrurile stau în felul următor. Cred că ar trebui să plecăm de la faptul că masca de protecție ar trebui purtată corect și schimbată destul de des. Altfel, orice variantă de mască pe care aș avea-o, dacă nu-mi acoperă nasul și gura și o port o perioadă lungă de timp, nu mă ajută.

Legat de tipul de mască, facem diferența între cea chirurgicală și cele care au sistem de filtrare. Până la urmă, am putea discuta și de FFP3, dar acele măști sunt, în general, pentru uz medical, și sunt folosite în acele locuri unde există un risc foarte mare de transmitere. 

Dacă vorbim despre situația concretă, despre măștile FFP 1 și FFP 2, este vorba de mijloacele de transport în comun, unde există spații închise, neaerisite, unde există riscul de aerosoli. Deci, clar protejează mai bine în raport cu măștile chirurgicale. Îmi pun, însă, problema dacă acest lucru se poate realiza în practică și dacă într-adevăr vor fi suficiente măști să le numim profesionale.", a precizat dr. Adrian Marinescu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel