Se schimbă legea: MS și CNAS pregătesc un nou proiect de lege, după ce medicul erou a fost la un pas să rămână fără concediul medical

Dr Cătălin Denciu. Foto: Print screen / OMS / Facebook
Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pregătesc un proiect de modificare a legii, după ce Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamţ, a fost la un pas să rămână fără concediu medical din cauza unui vid al legislaţiei.

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate pregătesc în regim de urgență un proiect de lege care va modifica OUG 158/2005, astfel încât pacienții cu arsuri grave să beneficieze de concedii medicale pe toată perioada de tratament, inclusiv pentru perioada de recuperare.

Decizia a venit după ce a fost prezentat cazul medicului erou de la Piatra Neamţ, medicul Cătălin Denciu, care ar putea rămâne fără concediu medical, din cauza unui vid legislativ în acest sens, scrie Antena 3.

Prin demersul inițial de MS și CNAS se dorește ca pacienții cu arsuri grave să beneficieze de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate pe toată perioada de tratament, până la vindecare, inclusiv pentru perioada de recuperare. Totodată, modificările prevăd ca indemnizația brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave, inclusiv pentru perioada de recuperare, să fie de 100% din baza de calcul stabilită conform legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel