Scorțișoara, condimentul folosit drept ANTIBIOTIC. Efecte uimitoare pentru diabetici, Salmonella și boli hepatice

Scortisoara – FOTO: Pexels @Marta_Branco
Condimentul cu un miros puternic, folosit în bucătărie are efecte terapeutice în cazul diabeticilor. Este, însă, contraindicat în cazul persoanelor care suferă de boli hepatice.

Condimentul care provine din America de Sud și Asia de Sud-Est și este folosit în bucătărie și ca remediu popular pentru unele afecțiuni. Scorțișoara este condimentul pe care toate gospodinele îl au în bucătărie și conține antioxidanți, uleiuri volatile, calciu, magneziu și fier, dar și fibre.

Scorțișoara, benefică pentru diabetici

Scorțișoara este un condiment benefic pentru diabetici. Studiile arată că acesta reglează nivelul glicemiei și reglează metabolismul.

Potrivit cercetătorilor, scorțișoara poate să reducă rezistența la insulină, ajutând acest hormon să își îndeplinească rolul în organism. Prin faptul că sporește sensibilitatea la insulină, scorțișoara poate să reducă glicemia și are un puternic efect antidiabetic. În cazul diabeticilor, scorțișoara reglează nivelul zahărului din sânge.

Chiar și așa, scorțișoara consumată în cantități mari de către diabetici poate provoca probleme. Condimentul poate accentua efectele medicamentelor sau le poate intensifica reacțiile adverse. De aceea, se recomandă un consum moderat de scorțișoară.

Vezi și: Limba străină învățată încă din copilărie previne boala Alzheimer și demența. Cum să ai un copil DEȘTEPT și sănătos

Alte beneficii

Scorțișoara îmbunătățește memoria și sporește atenția diminuează tensiunile nervoase și vindecă migrenele redă strălucirea pieloo obosite protejează și calmează gâtul iritat

Antibiotic natural

Scorțișoara este un condiment considerat ca fiind antibiotic natural. Substanțele chimice ale acesteia ajută în lupta cu infecțiile bacteriene și fungice.

Cercetările arată că scorțișoara poate inhiba dezvoltarea bacteriilor, precum Listeria și Salmonella.

Condiment nerecomandat persoanelor cu afecțiuni hepatice

Specialiștii nu recomandă consumul regulat al scorțișoarei persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice. Condimentul are un conținut ridicat de cumarină, substanța fiind asociată cu afecțiunile hepatice. De aceea medicii recomandă, ca persoanele care se înscriu în această categorie să consume moderat scorțișoara.

Vezi și: Ce înseamnă când ți-e poftă de CIOCOLATĂ. Semnul că organismul tău strigă după AJUTOR

Reacții alergice

Consumul excesiv de scorțișoară poate provoca reacții alergice precum:

- limba umflată

- senzație de mâncărime sau arsură a cavității bucale

- afte

Efect de sufocare

Inhalată, scorțișoara poate duce la sufocare, prin afectarea gravă a plămânilor. Poate provoca inflamație, urmată de infecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel