Scandal la Floreasca: Pacientă incendiată pe masa de operație. Acuzații grave și anchetă de la Ministerul Sănătății

Deputatul Emanuel Ungureanu spune că o pacientă de la Spitalul de Urgență Floreasca a luat foc în timpul operației pe care i-o făcea chirurgul Mircea Beuran. Ministrul Sănătății, dr Victor Costache, a declarat pentru DC Medical că luat măsuri imediat ce a aflat de caz pe căi neoficiale.

Emanuel Ungureanu a publicat pe pagina sa de Facebook un caz înfiorător. El spune că două asistente de la Spitalul de Urgență Floreasca i-ar fi relatat că pe 22 decembrie, în timpul unei operații, chirurgul Mircea Beuran i-ar fi dat foc din greșeală unei paciente. În ciuda insistențelor DC Medical, nici medicul Mircea Beuran și nici directorul medical al spitalului, dr Ionuț Negoi, nu au răspuns.

Ministrul Sănătății, dr Victor Costache, a declarat, EXCLUSIV pentru DC Medical.

„Ce este trist la acest caz este că o pacientă de 66 ani a fost operată într-un spital foarte mare alțării aflat în sub Ministerului sănătății, și a suferit arsuri majore pe 40-60% din corp. Starea ei este critică și este inadminisibil că noi, Ministerul Sănătății, nu am aflat pe canale oficiale și nici măcar de la conducerea instituției medicale, care avea datoria să ne contacteză, nu a făcut acest lucru. Imediat ce mi s-a adus la cunoștință, prin terți, am trimis ieri seara o echipă de la DSP București în inspecție, și azi o echipa de la Inspecția Sanitară de Stat și una de la Corpul de control. Vom elucida cazul", a punctat ministrul Victor Costache.

Iată ce scrie deputatul Emanuel Ungureanu:

„PACIENTĂ INCENDIATĂ PE MASA DE OPERAȚIE LA SPITALUL FLOREASCA DIN BUCUREȘTI!
„Am văzut cum pacienta de pe masa de operație a luat foc"
Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operație!
(....) Iată cum descriu 2 asistente că s-ar fi întâmplat nenorocirea:
Asistenta 1
"Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.
Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.
S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2."
Asistenta 2
"Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului."

Acest incident se pare că a fost inițial mușamalizat de către Direcția de Sănătate Publică București unde Pintea a numit-o ca director executiv pe Cristina Pelin, filieră PSD.

Absolut scandalos, Inspecția Sanitară de Stat care a fost trimisă în cele din urmă să cerceteze cazul, NU I-A LUAT NICIO DECLARAȚIE CHIRURGULUI BEURAN cel care a fost mâna 1 pentru această intervenție chirurgicală.

Nici ceilalți 2 medici care au fost în sală la momentul tragediei nu au fost audiați.

Se încearcă, se pare, ca de obicei, găsirea unor vinovați din rândul personalului auxiliar.

Din spusele asistentelor rezultă faptul că, Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc.

Pacienta a ars ca o torță câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operație.

Îl rog pe ministrul Sănătății, Victor Costache, să trimită urgent un control la Spitalul Floreasca și să verifice ce substanțe sunt folosite în sălile de operație pentru dezinfecție în Spitalul Floreasca și cum sunt instruiți chirurgii să lucreze cu ele?

Pacienta incendiată pe masa de operație este în stare critică, cu arsuri peste 40% din suprafața corpului și se zbate între viață și moarte!
Suntem blestemați ca popor ca în secolul 21 sălile de operație să fie populate de beurani incompetenți dar bolnavi de putere!”, a scris deputatul Emanuel Ungureanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel