Sarea, secretul frumuseții și tinereții. Cum o folosești să reduci cearcănele și la ce te ajută dacă o pui pe buze

Sarea din bucătărie este un aliat al frumuseții și tinereții. Foto: Freepick @8photo
Sarea din bucătărie poate fi un ajutor de nădejde pentru doamnele și domnișoarele care vor să arate bine și apelează la diferite produse naturale.

Sarea din bucătărie ce se folosește în mii de rețete este produsul care dă gust alimentelor și fără de care orice mâncare va fi fadă. În același timp, multe persoane nici nu bănuiesc că sarea poate fi utilă și pentru frumusețe.

Dacă visați la o piele frumoasă ar trebui să apelați la sare. Iată câteva moduri cum puteți folosi sarea în procedurile de înfrumusețare.

Pentru buze. În sezonul rece, buzele de pot decoji. În acest caz, o soluție salină vă salvează. Dizolvați o lingură de sare în 100 ml de apă. Această compoziție trebuie aplicată pe buze și lăsată să se usuce. Apoi trebuie să vă spălați bine buzele. După mai multe astfel de proceduri, efectul va deveni vizibil.

Părul lung va avea volum dacă știi aceste trucuri simple

Pentru pori înfundați. Acest fenomen duce la erupții cutanate și la apariția coșurilor. Aceeași soluție salină vă ajută să eliminați problema. Spălați-vă pe față cu soluția salină, lăsați-o să se usuce, apoi clătiți-vă bine tenul.   

Dacă recurgeți în mod regulat la o astfel de procedură, atunci veți putea uita cu siguranță de coșurile mici. Nu trebuie să apelați la utilizarea ape saline dacă capilarele sunt situate aproape și dacă pielea este sensibilă.

Pentru pielea uscată. Tenul se poate usca atât vara, cât și iarna. Soluția salină va funcționa și în acest caz. După câteva săptămâni, veți observa un rezultat pozitiv. În plus, nu veți mai folosi atât de des cremele hidratante.

Ai puncte negre pe față? Uită de creme! Acest ingredient le va elimina definitiv

Pentru ten luminat. O soluție cu sare vă ajută să vă luminați tenul. Pentru asta, va trebui să vă spălați cu apă salină timp de o lună, în fiecare zi, dimineața și seara. Rezultatul va fi vizibil după o lună. Apropo, nu doar nuanța pielii va deveni mai deschisă, dar și pistruii pot dispărea parțial.

Folosirea sării în tratamentele de frumusețe este o idee bună. Cu siguranță merită să încercați pentru ca mai târziu să te bucuri de o piele frumoasă și curată.

Sarea poate fi folosită ca exfoliant pentru corp. Aplicată o data pe săptămână pe corp, sarea funcţionează exact ca un exfoliant care elimină celulele moarte și regenerează pielea.  Sarea se aplică după duş când stratul superior al celulelor este înmuiat de apa caldă.

Sarea se folosește pentru atenuarea cearcănelor. Compresele cu sare ajută la estomparea cearcănelor și a pungilor de sub ochi.

Excesul de sare, asociat cu o creștere a stresului. Care este limita sănătoasă de sare

Sarea catifelează pielea.  Adăugată în apa din cadă, sarea grunjoasă conţine peste 80 de substanţe minerale și oligoelemente, care aduc numai beneficii pentru pielea ta. Prin urmare, sarea grunjoasă vă ajută să obţineți o piele fină la atingere.

Sarea combate mătreaţa. Aplicată direct pe păr după ce l-ați şamponat bine, sare vă ajută să scăpați de mătreaţă şi de părul gras. Atenţie însă, masajul pe pielea scalpului cu sare trebuie să fie foarte blând.

Sarea este un tratament pentru unghii. Sarea ajută la înmuierea cuticulelor şi a pielii întărite de pe talpa piciorului. Amestecată cu suc de lămâie şi bicarbonat, sarea devine un remediu de albire a unghiilor pigmentate de la folosirea îndelungată a ojelor.

 

Șapte condimente care te ajută să slăbești repede și fără efort

Șapte condimente te ajută să ai o siluetă de invidiat. În plus, condimentele au și un efect benefic asupra organismului și îmbunătățesc digestia.

Mirodeniile ne fac mâncărurile mai gustoase, de aceea consumă șapte condimente și vei slăbi sănătos și fără efort. Pentru cei care doresc să slăbească, următoarele șapte condimente vor fi deosebit de eficiente. 

Șapte condimente care te ajută să slăbești. Curcuma este un condiment care poate crește în mod natural temperatura corpului și poate da un impuls suplimentar metabolismului. De asemenea, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Șapte condimente care te ajută să slăbești. Turmericul este eficient și pentru pierderea în greutate. Conține curcumină, care nu numai că ajută la arderea grăsimilor, dar are și proprietăți antiinflamatorii puternice. Oamenii de știință din Milano au efectuat un experiment care a implicat 44 de persoane, care au consumat curcumină, de două ori pe zi, timp de o lună. Drept urmare, toate au scăpat de excesul de celule adipoase, iar unele au pierdut 5% din grăsime.

Ouăle, superalimentele care conțin un nutrient important. Câte poți consuma într-o săptămână

Șapte condimente care te ajută să slăbești. Ardeiul Cayenne conține capsaicin, care accelerează metabolismul și susține pierderea în greutate. Ca rezultat, organismul arde mai multe celule adipoase. În plus, ardeiul cayenne reduce și apetitul, ceea ce ajută la menținerea unui deficit de calorii în organism. 

Șapte condimente care te ajută să slăbești. Ghimbirul are proprietăți pentru pierderea în greutate. În medicina tradițională chineză, ghimbirul este folosit pentru a trata multe afecțiuni. Stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor.  Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel