Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Condimentul nelipsit din orice bucătărie este sarea. Sarea are și capacitatea de a conserva alimentele. Dar cum îți poți da seama dacă mai este proaspătă.
Sarea este folosită din cele mai vechi timpuri pentru a da savoare mâncării, dar și pentru a conserva alimentele. De secole, strămoșii noștri au folosit sarea pentru a conserva carnea, peștele sau legumele. Sarea previne descompunerea acestora.
Vezi și: Andra, diagnostic. Artista a ajuns la spital. Cu ce afecțiune s-a confruntat cântăreața
Sarea este clorură de sodiu, care este un element natural. Corpurile noastre au nevoie de o cantitate mică de sare pentru o funcționalitate adecvată, dar nu avem nevoie de foarte mult. De cele mai multe ori, folosim sarea pentru a scoate aromele sau pentru a spori aroma alimentelor noastre.
Sarea face parte din majoritatea proceselor de murare și conservare. Sarea este folosită și la gătit și la coacere. Veți găsi sare listată în aproape orice rețetă pe care o urmați.
Sarea de masă, cunoscută și sub numele de sare iodată, este foarte rafinată. Este măcinată la o textură fină de pulbere. Acest lucru ajută la eliminarea impurităților din sare. În același timp, acest proces tinde, de asemenea, să elimine majoritatea mineralelor, de asemenea, notează Foods Guy.
Aceasta este o sursă valoroasă de iod pentru corpul nostru, dar există, de asemenea, surse care nu necesită un nivel ridicat de sodiu. Iodul din sarea de masă poate avea un impact asupra duratei generale de valabilitate a produsului. Iodul poate determina reducerea termenului de valabilitate.
Cele mai multe branduri de sare de masă de stat că sarea iodată este într-adevăr numai bun pentru aproximativ 5 ani, atunci când sunt depozitate în mod corespunzător.
Sarea atunci când este folosită pe post de conservant extrage apa din alimente și ajută la uscarea acestora. Prin adăugarea de sare în alimente, privăm bacteriile de apa de care au nevoie pentru a prospera, împiedicându-le să crească și să ne îmbolnăvească.
Sarea din unt, de exemplu, scoate apa din unt și lasă doar grăsimea, motiv pentru care untul sărat are o dată de vânzare mai lungă decât cel nesărat.
Tehnic vorbind, sarea nu expiră, deoarece îi lipsește umiditatea și este antibacteriană. Cu toate acestea, există unele excepții de la acest lucru, deoarece sarea de masă și alte săruri au de obicei unii aditivi, cum ar fi iodul, care ar putea afecta termenul de valabilitate general.
Sarea nu expiră niciodată. Aceasta este toxică pentru majoritatea microbilor. Potrivit unui raport al Institutelor Naționale de Medicină ale Academiilor arată că "adăugarea de sare în alimente poate provoca, de asemenea, celulele microbiene să sufere șocuri osmotice, ducând la pierderea apei din celulă și provocând astfel moartea celulelor sau creșterea întârziată".
Dacă vă uitați pe cutia de sare, aceasta are un termen de valabilitate înscris pe ambalaj. Acest lucru este solicitat de autorități. Chiar și așa, potrivit Departamentului agriculturii din SUA, sarea durează la nesfârșit, atâta timp cât o păstrezi în condiții reci și uscate în cămară.
Sarea de Himalaya, de exemplu, își obține culoarea roz din impurități minerale. Sarea de mare nerafinată conține urme de alge. Sarea iodată conține iod. Și sarea de masă, sarea Kosher și alte tipuri conțin agenți antiaglomeranți care se pot degrada în timp, ducând la aglomerare.
Acei compuși adăugați nu rămân proaspeți pentru totdeauna, așa că nici sarea nu va fi. Dar, de asemenea, nu va strica sau provoca boli alimentare.
Alimentele care sunt conservate și conțin sare expiră. Acestea nu au termen de valabilitate nelimitat. Astfel, și untul sărat va expira și chiar și conservele. Potrivit Morton Salt, produsele din sare care conțin alte ingrediente - iod, condimente, arome sau culori, de exemplu - se pot deteriora în timp.
Vezi și: Atacul de cord, semnul din talpă la care să fii atent. Medic: Există ceva diabolic
Cu toate acestea, există momente în care probabil veți dori să vă aruncați sarea la gunoi, deoarece calitatea acesteia a scăzut. De exemplu, sarea poate ridica mirosul altor produse sau poate absorbi mirosurile din alimentele pe care le-ai gătit. În cazul în care sarea miroase ciudat ar trebui să o aruncați pentru a nu contamina și produsele pe care o folosiți.
Oamenii care trăiesc în zonele cu climă umedă, în special în apropierea luciurilor de apă, vor observa uneori că sarea lor a format anumite aglomerări. Acesta este un rezultat al umidității și al datei de producere a sării. Deși nu vă va face rău, poate fi mai greu să scuturați sarea din recipient.
Dacă ai observat că există insecte în cutia de sare, atunci este momentul să o arunci.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...