Sarea, bună în cantități mici. 10 trucuri ca să mănânci mai puțină

În mâncăruri, sare poate fi înlocuită și cu condimente
Sarea este bună pentru anumite procese din organism și pentru gustul alimentelor. Dar mâncată în exces este periculoasă. Iată cum o poți reduce

Sarea este extrem de importantă pentru anumte procese care au loc în organism și pentru savoarea alimentelor. Dar, consumată în cantități mari, poate produce efecte negative în organism.

Spre exemplu, datele oficiale arată că la nivel mondial fiecare persoană consumă în jur de circa 10 g pe zi, dar dacă ar reduce cantitatea de sare la 5 g pe zi, doar acest simplu fapt ar determina o scădere cu 23% a numărului de accidente vasculare cerebrale și cu 17% a incidenței bolilor cardiovasculare, prevenind, conform OMS, în de 4 milioane de decese la nivel global.

Potrivit University Health News, întrucât preferința pentru alimentele mai puțin sărate poate fi literalmente un gust dobândit, poți apela la 10 trucuri extrem de ușoare pentru a reduce cantitatea:

1. Folosește alimente proaspeteși cât mai puțin procesate.

2. Clătiți alimentele din conserve, precum fasolea, porumbul și mazărea.

Ce altceva poți face ca să reduci cantitatea de sare și să-ți scazi riscul de boală, aflați pe DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel