Sarea ar putea avea beneficii pentru stările de anxietate și stres

 Sare. FOTO Jason Tuinstra Unsplash
Sarea are o reputație proastă când vine vorba de sănătate și dietă. Cei mai mulți oameni cred că sarea este inamicul, datorită numeroaselor rapoarte care indică pericolele pentru sănătate ale conținutului ridicat de sodiu. Deși studiile clinice au avut rezultate mixte, cercetările recente au arătat că adăugarea unui pic de sare în dieta poate avea beneficii pentru anxietate și stres

Sarea este esențială pentru menținerea sănătății. Sarea de masă este cel mai frecvent tip de sare, deși sodiu apare în mod natural în alimente, inclusiv lapte, sfeclă și țelină. Carnea prelucrată conține cantități mari de sodiu adăugat pentru conservare și aromă. Potrivit Universității din Tennessee Medical Center, sodiul este necesar pentru reglarea tensiunii arteriale și a volumului sanguin și joacă, de asemenea, un rol important în funcția nervoasă și musculară. Adultul mediu ar trebui să consume nu mai mult de 2.300 de miligrame de sodiu dietetic zilnic, deși mulți depășesc această limită zilnic, notează Livestrong. 

Anxietatea

Anxietatea este un răspuns normal la frică, stres și tensiune. Dacă continuați să prezentați simptome de anxietate atunci când nu este prezent un factor de stres, este posibil să aveți o tulburare de anxietate. Printre simptome se numără sentimente de teamă sau panică, anxietate crescută fără niciun motiv aparent, iritabilitate, insomnie, modificări ale apetitului, îngrijorare excesivă și un nivel ridicat de stres. Potrivit Asociației Tulburărilor de Anxietate din America, tulburările de anxietate sunt cea mai frecventă problemă de sănătate mintală în Statele Unite. Deși cauzele nu sunt înțelese în totalitate, cercetătorii cred că apar din cauza unei combinații de influențe genetice, biologice și sociale. Factorii alimentari pot juca, de asemenea, un rol important în dezvoltarea tulburărilor de anxietate.

Sarea și anxietatea

S-ar putea să credeți că prea mult sodiu ar duce la anxietate; cu toate acestea, rapoartele despre efectele sodiului asupra anxietății au fost amestecate. Diferite forme de sodiu par să aibă efecte diferite asupra anxietății. Un studiu interesant, publicat în numărul din aprilie 2011 al „Journal of Neuroscience", a arătat că nivelurile crescute de clorură de sodiu au dus la un răspuns neconfortat la stres la șobolani de laborator. Cercetătorii de la Universitatea din Cincinnati au șobolan deshidratat, oferindu-le clorură de sodiu. Șobolanii au fost apoi expuși la un test de stres. În comparație cu un grup de control, acești șobolani au secretat cantități mai mici de hormoni de stres și au prezentat, de asemenea, un răspuns cardiovascular scăzut și o tensiune arterială mai mică. Sunt necesare studii suplimentare pentru a evalua aceste efecte asupra oamenilor. Studiile mai vechi au dat rezultate contradictorii. Un studiu, publicat în 1971 în „British Journal of Psychiatry", a arătat că lactatul de sodiu, o formă de sodiu produs din acid lactic, poate induce anxietate și atacuri de panică. Cu toate acestea, un studiu publicat în numărul din noiembrie 1998 al revistei "Biological Psychiatry", a arătat că atât lactatul de sodiu, cât și clorura de sodiu au dus la creșterea incidenței de panică la participanții la studiu.

Studiile de cercetare privind efectele sării asupra tulburărilor de anxietate și anxietate sunt diverse; sunt necesare cercetări suplimentare pentru a evalua pe deplin efectele diverselor forme de sodiu asupra tulburărilor de anxietate și anxietate. Consultați medicul dacă sunteți îngrijorat de aportul de sodiu și nu consumați mai multă sare fără recomandarea acestuia - poate provoca reacții adverse dăunătoare, inclusiv creșterea tensiunii arteriale. Dacă bănuiți că aveți o tulburare de anxietate, nu încercați să vă autodiagnosticați starea. Discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilele opțiuni de tratament.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel