Sarcină, ce să faci înainte de a rămâne însărcinată

Bebeluși
Sarcină: Sunt lucruri pe care le puteți face înainte de a rămâne însărcinată pentru a crea un mediu sigur și sănătos pentru copilul dumneavoastră, spun experții de la Institutul Național american de Sănătate și Dezvoltare Umană Eunice Kennedy Shriver.

Înainte de a rămâne însărcinate, femeile pot face anumite lucruri care influențează dezvoltarea unei sarcini sănătoase și a nașterii unui copil sănătos, urmând câțiva pași simpli înainte de a rămâne însărcinată:

- Elaborați un plan pentru viața reproductivă.

- La indicația medicului, creșteți aportul lor zilnic de acid folic (una dintre vitaminele B).

- Să fiți la zi cu vaccinarea.

- Să vă faceți analize medicale ca să vedeți exact ce deficiențe de vitamine și minerale aveți. SUnt și alte analize pe care le recomandă medicii. 

- Să vă controlați diabetul sau alte afecțiuni medicale (care nu vă împiedică să aveți un copil).

- Renunțați la fumat, alcool și droguri.

- Să aveți o greutate sănătoasă (normală)

- Să vă interesați care este istoricul de sănătate familial, al dumneavoastră și al partenerului.

- Evitați stresul.

De asemenea, este important ca femeile să ia legătura cu medicii curanți imediat ce cred că ar putea fi însărcinate. Astfel, își pot confirma sarcina și își pot programa primul examen prenatal, spun experții de la Institutul Național american de Sănătate și Dezvoltare Umană Eunice Kennedy Shriver

Ce este îngrijirea prenatală?

Femeile își pot spori șansele de a avea o sarcină sănătoasă printr-o îngrijire prenatală regulată, începând din primul trimestru de sarcinăi, consumând alimente sănătoase, făcând exerciții și renunțâd la fumat.

Îngrijirea prenatală este îngrijirea medicală pe care o primește o femeie în timpul sarcinii. Vizitele timpurii și regulate prenatale la un medic curant sunt importante pentru sănătatea mamei și a fătului în curs de dezvoltare. Potrivit Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA, femeile care nu au parte de îngrijire prenatală sunt de trei ori mai susceptibile de a avea un copil cu greutate mică la naștere. Lipsa îngrijirii prenatale poate, de asemenea, crește riscul decesului infantil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel