Urmărește dezbaterea live

Sărbători fericite! Radu Leca: Dacă îți dorești ca sărbătorile să fie speciale, ar trebui să te întorci către Dumnezeu

sarbatori fericite - FOTO: Freepik@BillionPhotos
EXCLUSIV
Sărbătorile nu ar trebui să fie doar despre cadouri materiale și superficialități, ci ar trebui să reflecte o conexiune spirituală mai profundă. Oamenii au uitat sensul autentic al sărbătorilor, concentrându-se pe aspectele comerciale și materiale ale acestora.

De marile sărbători ne urăm ”Sărbători fericite”, dar nu sărbătorile trebuie să fie fericite, ci oamenii. Radu Leca a explicat ce trebuie, de fapt, să facem pentru a fi fericiți.

Ideea că sărbătorile ar trebui să fie mai mult decât un prilej pentru cadouri și cheltuieli, că ar trebui să fie un moment de reflecție și conectare cu divinitatea, este una demnă de luat în considerare. Spiritualitatea oferă o perspectivă care depășește aspectele tangibile ale vieții și poate aduce un sens mai profund și o împlinire autentică.

Spiritualitatea, perspectivă optimistă

Întoarcerea către spiritualitate poate aduce o profunzime și o înțelegere mai mare a semnificației sărbătorilor a spus Radu Leca, psiholog, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

"Nu se întâmplă nimic special de sărbători. Este o zi ca oricare alta fiindcă s-ar putea întâmpla ceva special de sărbători doar dacă am fi în acord cu spiritualitatea. Sărbătorile nu celebrează cadourile, ci structura spiritualității.

Cât timp aceasta nu există, noi nu celebrăm nimic decât banii aruncați, ci iluzii și vise spulberate. Dacă îți dorești ca sărbătorile să fie speciale, ar trebui să te întorci către Dumnezeu.

Ca să te întorci către Dumnezeu, ar trebui să îl vezi. Ca să îl vezi, ar trebui să nu îți fie rușine să Îl vezi. Trendul este următorul: nu vorbiți de Dumnezeu. Recunosc faptul că sunt un măgar. Măgarii sunt cele mai încăpățânate animale.

Mă voi încăpățâna să vorbesc de Dumnezeu. Dacă și pe Dumnezeu ni-l iau, atunci vom ajunge să fim singuri",  a spus Radu Leca, psiholog, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

Pentru mulți, sărbătorile au un înțeles profund legat de tradiții religioase și spirituale. Aceste evenimente pot servi ca oportunități de a celebra credințele comune.

În plus, sărbătorile pot aduce un sentiment de comunitate și solidaritate. Participarea la evenimente religioase sau activități tradiționale împreună cu alți membri ai comunității poate întări legăturile sociale și contribui la o atmosferă de bucurie și armonie.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel