Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Sănătate, locuință aerisită. Unele obiecte din casă trebuie curățate săptămânal sau lunar ca să nu apară mucegaiul, gândacii și alte vietăți nedorite în locuință. Cei de la platforma de știri medicale webmd.com au realizat o listă cu acele obiecte care trebuie curățate mai des și au amintit și cum.
Câteva exemple:
1. Aerul din exterior - majoritatea sistemelor de încălzire și răcire a locuinței recirculă aerul care este deja în casă, incluzând tot praful, murdăria și polenul. Când vremea este frumoasă și nivelul polenului este scăzut, deschideți ferestrele, ușile ca să aerisiți.
2. Produse de curățare simple - unele mașini de curățat au substanțe chimice dure care pot cauza probleme de respirație sau declanșează o alergie sau un atac de astm. Citiți cu atenție etichetele și aveți grijă cu cei care conțin compuși organici volatili, parfumuri sau ingrediente inflamabile. Puteți să vă faceți propriile produse de curățenie cu săpun și apă curată, oțet sau bicarbonat de sodiu.
3. Plantele din casă - pot fi mai mult decât plăcute, mai ales dacă locuința voastră este eficientă din punct de vedere energetic sau nu este bine ventilată. În plus față de scăderea dioxidului de carbon și creșterea nivelului de oxigen, unele pot chiar ajuta la curățarea aerului de vapori chimici. Dintre acestea, cea mai ușoară creștere și menținere sănătoasă include iedera engleză, ficusul și anumite tipuri de palmieri.
4. Filtre murdare - un filtru murdar pe unitatea voastră de încălzire și de aer condiționat poate împiedica aerul să curgă așa cum ar trebui și va duce la creșterea mucegaiului dacă devine umed. Schimbați-l cel puțin o dată la 3 luni și asigurați-vă că se potrivește bine. Dacă aveți astm sau alergii, ori animale de companie sau o familie mare, este posibil să doriți să le verificați o dată pe lună. Ar fi bine să apelați la un profesionist.
5. Băi - dacă există mucegai în casa voastră, micile spori pot ajunge în nas și chiar în plămâni. Acest lucru poate duce la simptome de alergie – tuse, strănut - sau alte probleme de respirație. Ciuperca iubește zonele umede, așa că păstrați băile uscate. Porniți un ventilator sau deschideți o fereastră ca să permiteția erului să circule după duș și închideți prosoapele și covorașele umede. Dacă vedeți mucegai în cadă sau în alte zone, este posibil să aveți nevoie să curățați mai des pentru a vă menține curat.
6. Odorizante de aer - chiar și mirosurile plăcute pot provoca probleme. Unele produse de odorizare a aerului au compuși organici volatili care le pot deranja nasul și gâtul.
7. Fructe și legume proaspete - dacă le păstrați prea mult, mucegaiul poate crește pe ele. Verificați adesea fructele și legumele stocate și aruncați orice lucru care are mucegai sau mizerie pe ele. Pentru a le menține proaspete mai mult nu le spălați înainte de a le stoca - faceți asta chiar înainte de a le mânca. Dacă nu sunteți sigur dacă ceva este proaspăt, aruncați-l departe.
8. Gândaci - aceștia pot provoca probleme chiar și după ce au murit. Când mor, trupurile lor se sparg în bucăți mici, intră în aer. La fel se poate întâmpla și cu excrementelor lor și pot intra în perne, țesături și pot provoca atacuri de astm sau reacții alergice.
9. Scurgeri - Acestea se pot întâmpla cu chiuvete, toalete, dușuri, mașini de spălat vase sau frigidere - chiar pe acoperiș. Apa poate duce la probleme cu mucegaiul și gândacii, de aceea orice scurgere trebuie să fie reparată rapid. Sunați un instalator.
10. Resturi de mâncare - când se termină cina, puneți tot ce rămâne în recipiente etanșe. Iar dacă aruncați alimente, asigurați-vă că sunt într-o cutie de gunoi care are un capac pe ea.
11. Zone uitate - hotele de aerisire, chivetele de la baie sunt două locuri câteva locuri pe care oamenii uită uneori să le curățească. Ștergeți-le în fiecare zi cu apă caldă și săpun. Verificați alte zone unde s-ar putea aduna grăsimi, alimente, murdărie sau apă.
12. Covoarele, ceașafurile, păturile - spălați-le o singură dată pe săptămână în apă F de 130 de grade (54,4 grade Celsius) ca să dispară praful, mucegaiul, acarienii și alte organisme care vă pot afecta respirația.
13. Podele - folosiți covoarele pe care le puteți curăța într-o mașină de spălat sau într-o chiuvetă. Dacă nu vă puteți lua covorul, aspirați-l săptămânal cu un dispozitiv de curățare care are un filtru HEPA sau particule mici. - iar când trebuie să fie curățat profesional, asigurați-vă că utilizați un serviciu certificat și prietenos în ce privește astmul și alergia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...