Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Noile cercetări, publicate în revista Psychological Science, arată că atât intervențiile psihologice online, cât și în persoană - tactici special concepute pentru a stimula bunăstarea - au efecte pozitive asupra sănătății fizice.
"Deși studiile anterioare au arătat că oamenii mai fericiți tind să aibă o sănătate cardiovasculară mai bună și răspunsuri mai bune ale sistemului imunitar decât omologii lor mai puțin fericiți, cercetarea este unul dintre primele studii randomizate controlate care sugerează că îmbunătățirea stării psihologice, chiar și a adulților în general sănătoși, poate aduce beneficii pentru sănătatea fizică", au explicat autorii studiului.
Intervenție
Pe parcursul a șase luni, cercetătorii au examinat modul în care îmbunătățirea stării de bine a persoanelor care nu au fost spitalizate sau care au fost supuse unui tratament medical le-a influențat sănătatea fizică.
Un grup de 155 de adulți cu vârste cuprinse între 25 și 75 de ani au fost repartizați la întâmplare fie pe o listă de așteptare pentru controlul bolii, fie la o intervenție psihologică pozitivă de 12 săptămâni care a cuprins trei surse diferite de fericire: „Sinele de bază”, „Sinele experiențial”, ”și„ Sinele social ”.
Primele 3 săptămâni ale programului s-au concentrat pe Sinele de bază, ajutând indivizii să-și identifice valorile, punctele forte și obiectivele personale. Următoarele 5 săptămâni s-au concentrat pe Sinele Experimental, care acoperă reglarea emoțiilor și atenția. Această fază a oferit participanților instrumente pentru identificarea tiparelor de gândire inadaptabile. Ultimele 4 săptămâni ale programului s-au adresat Sinelui Social, învățând tehnici de cultivare a recunoștinței, de a favoriza interacțiunile sociale pozitive și de a interacționa mai mult cu comunitatea lor.
Programul, numit Enduring Happiness and Continued Self-Enhancement (ENHANCE), era format din module săptămânale, fie conduse de un clinician instruit, fie completate individual folosind o platformă online personalizată. Niciunul dintre module nu s-a concentrat pe promovarea sănătății fizice sau a comportamentelor de sănătate, cum ar fi somnul, exercițiile fizice sau dieta.
Fiecare modul a prezentat o lecție de o oră cu informații și exerciții; o temă de scris săptămânal, cum ar fi jurnalul; și o componentă comportamentală activă, cum ar fi meditația ghidată.
"Toate activitățile au fost instrumente bazate pe dovezi pentru a crește bunăstarea subiectivă", a remarcat Kushlev.
După încheierea programului, participanților li s-au oferit evaluări individuale și recomandări ale căror module ar fi cel mai eficiente pentru îmbunătățirea fericirii lor pe termen lung. La trei luni de la încheierea procesului, cercetătorii au urmărit participanții pentru a evalua starea de bine și starea lor de sănătate.
Un viitor fericit
Participanții care au primit intervenția au raportat niveluri crescânde de bunăstare subiectivă pe parcursul programului de 12 săptămâni. De asemenea, au raportat mai puține zile bolnave decât ceilalți participanți pe parcursul programului și la 3 luni de la încheierea acestuia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...