Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Samoa, stare de urgență din cauza rujeolei: peste 700 de cazuri și șase decese
18 noi, 09:19
Un focar de rujeolă ce s-a extins în Samoa a dus la declararea stării de urgență. Șase decese, dintre care cinci copii, s-au înregistrat deja.
Rujeola a înregistrat o creștere alarmantă

Samoa a declarat stare de urgență la sfârșitul săptămânii trecute, din cauza unui focar de rujeolă care s-a extins. Au fost închise școlile și au fost restricționate adunările publice în ţara insulară din Pacificul de Sud cu doar 200.000 de locuitori, situată la sud de Ecuator şi la jumătatea distanţei dintre Hawaii şi Noua Zeelandă.

Epidemia de rujeolă a fost a declarată la sfârşitul lunii octombrie după ce au fost raportate primele decese. De atunci, cel puţin şase decese, printre care cinci copii cu vârsta sub doi ani, au fost asociate epidemiei. Dintre cele 716 cazuri suspecte de rujeolă, 40% au necesitat spitalizare.

"După cum evoluează lucrurile în prezent şi în urma acoperirii slabe (a imunizării), ne aşteptăm la ce este mai rău", a declarat la sfârşitul săptămânii directorul general al Departamentului de Sănătate din Samoa, Leausa Take Naseri, arată surse citate e agerpres.ro.

Ministrul de Externe din Noua Zeelandă, Winston Peters, a declarat vineri că ţara sa va trimite în Samoa 3.000 de doze de vaccin şi doisprezece lucrători sanitari pentru a ajuta la lupta contra epidemiei. "Rujeola este extrem de contagioasă, iar izbucnirea epidemiei a curmat vieţi în Samoa", a indicat Peters într-un comunicat. "Este în interesul tuturor să colaborăm pentru a stopa răspândirea ei", mai arată aceeași sursă.

Cazurile de rujeolă sunt în creştere la nivel global, inclusiv în ţările cu venituri ridicate, precum Statele Unite şi Germania, unde unii părinţi evită imunizarea din motive filosofice ori religioase, sau în contextul unor îngrijorări potrivit cărora aceste vaccinuri ar putea provoca autism.

Media din Australia şi Samoa au relatat că autorităţile guvernamentale din Samoa au introdus vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele, programul de vaccinare urmând să fie publicat luni.
Ştiri Recomandate

Crucea Roşie, Apel umanitar pentru Albania: De vineri se pot face donaţii de 2 euro prin SMS
Diana Păun: Rezistenţa antimicrobiană, o deficienţă majoră în sistemul sanitar
Ministrul Agriculturii: Medicamentul şi antibioticul nu trebuie considerate mărfuri
Cancer mamar triplu negativ: doi biomarkeri prezic tratamentul potrivit
Ce trebuie să știe fiecare femeie despre glanda tiroidă
Un medicament pentru diabet ar putea fi și tratament anti-îmbătrânire
Boala de reflux gastroesofagian. Cum să-i faceți față de sărbători
Comentarii