Salmonella, focar uriaș. Carne de pui contaminată

Carnea de pui poate fi contaminată cu bacterii
Salmonella, focar uriaș. Carnea de pui contaminată a dus îmbolnăvirea altor 92, din care 21 au fost spitalizate în 29 de state din SUA, a anunțat oficial CDC – Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Cazurile de salmonela asociate cu carnea crudă de pui se ridică la 92 în 29 de state americane. Dintre pacienții îmbolnăviți, 21 au fost spitalizați, spun oficialii americani. Până acum nu a fost raportat niciun deces.

Testele arată că tulpina de salmonella care a provocat focarul este rezistentă la mai multe antibiotice, a anunțat Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor – CDC.

Sursă multiplă

Deocamdată, niciun furnizor de produse din pui sau găini vii nu a fost conectat cu acest focar. Dovezile strânse de anchetatori până în prezent indică faptul că mai multe tipuri de produse din carne de pui dintr-o varietate de surse sunt contaminate cu salmonella, sugerând că aceasta s-ar putea răspândi în industria de profil, au explicat experții CDC. Investigația continuă.

Deocamdată CDC nu le-a cerut comercianților cu amănuntul să renunțe la vânzarea de pui crud sau consumatorilor să evite consumul de pui gătit foarte bine. Oficialii au atras însă atenția că nu trebuie consumată carne crudă, ci doar cea gătită la temperatură de peste 78 de grade! Mai mult, după manipularea puiului crud, trebuie să ne spălăm foarte bine pe mâini, pentru a nu fi contaminați.

Simptomele infecției

Specialiștii recomandă să nu spălați păsările de curte înainte de gătire. Acest lucru poate duce la răspândirea germenilor din carnea de pui brut la alte alimente și suprafețe din bucătărie.

În mod obișnuit, boala dată de infecția cu salmonella - numită salmoneloză - se declanșează la 12 până la 72 de ore după înghițirea bacteriilor periculoase. Simptomele includ diaree, febră, greață, vomă și crampe de stomac. Majoritatea oamenilor se recuperează în decurs de o săptămână, dar înunele cazuri boala poate dura mai mult iar efectele ei pot fi mai severe, arată CDC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel