S-au deschis 28 de centre de recoltare probe biologice pentru cei cu simptomatologie COVID

Cat de des ar trebui facute analize
Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că centrele de recoltare a probelor biologice de la persoanele cu simptomatologie COVID sunt deschise între orele 10.00 - 20.00. 

Oficialii anunță că programul centrelor de recoltare a probelor biologice de la persoanele cu simptomatologie COVID este între orele 10.00 - 20.00. 

”Reamintim că, la solicitarea ministrului Sănătății, prof.univ.dr. Alexandru Rafila, au fost deschise un număr de 28 centre de recoltare a probelor biologice în mai multe spitale bucureștene pentru reducerea timpului de așteptare și asigurarea accesului mai rapid la servicii medicale pentru pacienții Covid-19.

Persoanele cu simptomatologie specifică infecției SARS Cov -2 care nu reușesc să contacteze  medicul de familie, pot solicita testarea la call center-ul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, la numărul 021-9462 sau prin platforma online la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/. DSPMB va emite solicitanților dovada  înregistrării prin e-mail/sms. Aceasta va fi prezentată la centrul de recoltare. Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru testul RT-PCR, NU SE VA EFECTUA!”, se arată într-o informare.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 25 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 19.685 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 44  decese. Ministrul Sănătății, prof dr Alexandru Rafila, a explicat că la jumătatea lunii februare vom atinge vârful valului 5 al pandemiei COVID, iar peste trei săptămâni numărul infectărilor ar putea să scadă, urmând ca din martie să fie luate măsuri de relaxare a restricțiilor impuse din cauza pandemiei  COVID, a explicat prof. dr.  Alexandru Rafila, la Digi24. Vârful valului 5 ar putea fi înregistrat în perioada 10 - 15 februarie.

„Vorbim de focare la personalul medical. Am avut o astfel de situaţie în Bucureşti şi încercăm să găsim soluţii, chiar temporare, pentru continuarea activităţii şi ca pacienţii să aibă acces la servicii de sănătate. Spre deosebire de valurile anterioare, aici avem 2 diferenţe. E adevărat că proporţia de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medic sau pacienţii internaţi cu alte boli şi care se infectează în spital”, a arătat Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel