Rusia, pedeapsă cu închisoarea pentru nerespectarea regimului de către persoanele izolate la domiciliu

Sancțiune     Foto: Designed by Freepik
Autoritățile ruse amenință cu închisoarea persoanele care sunt izolate la domiciliu și nu respectă interdicția de a ieși din casă. În Rusia sunt 15 persoane infectate cu noul coronavirus.

Autorităţile din capitala Rusiei, Moscova, au ameninţat duminica aceasta cu până la cinci ani de închisoare persoanele care nu se autoizolează la domiciliu pentru două săptămâni după ce au vizitat ţări grav afectate de epidemia de coronavirus, arată surse citate de agerpres.ro. Autorităţile locale au anunţat un "regim de alertă foarte ridicată" şi au impus măsuri suplimentare joi, pentru a preveni răspândirea maladiei în capitala Rusiei.

Persoanele care se întorc din China, Coreea de Sud, Iran, Franţa, Germania, Italia şi Spania, precum şi din alte state care înregistrează posibile indicii „nefavorabile” de coronavirus ar trebui să se autoizoleze la domiciliu pentru 14 zile, a transmis primăria Moscovei.

Departamentul Sănătăţii din Moscova a anunţat duminica aceasta că cei care nu ţin cont de aceste norme riscă pedepse severe, care pot ajunge până la cinci ani de închisoare.

Instituţia citată a mai transmis că autorităţile vor verifica prin intermediul camerelor tv cu circuit închis dacă persoanele care prezintă risc respectă autoizolarea. Într-o informare, departamentul a explicat că este în regulă ca persoanele aflate în autoizolare să-şi scoată câinii la plimbare, dar o pot face doar atunci când sunt foarte puţini oameni pe stradă şi doar dacă poartă mască medicală.

Până acum, în Rusia s-au raportat 15 cazuri de infectare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel