Rozmarinul combate efectul cancerigen al grătarului. Sinergia alimentelor și beneficiile sale

rozmarinul combate efectul cancerigen. FOTO Freepik @ rsooll
Rozmarinul, de la plantă aromatizantă, la efecte benefice pentru sănătate. Care sunt combinațiile ideale dintre alimente.

”Pentru o sănătate pe termen lung este nevoie să combinăm cât mai corect alimentele”, a afirmat Claudia Neghină, la Vorbește lumea de la PRO TV, unde a exemplificat câteva dintre combinațiile pe care le recomandă, susținând că două alimente funcționează mai bine împreună decât dacă le-am consuma separat.

De asemenea, situația este valabilă și în sensul invers, două alimente care sunt benefice consumate separat, combinate pot să aibă un efect mai puțin benefic pentru sănătate.

Salata care-ți curăță organismul. Ingredientul minune care trebuie mâncat timp de 4 săptămâni

Combinațiile optime pentru sănătate

Astfel, fotomodelul Claudia Neghină, o susținătoare a alimentației sănătoase a prezentat combinațiile optime pentru o dietă echilibrată.

Roșiile cu avocado. ”Roșiile conțin licopeni, iar grăsimile monosaturate din avocado ajută la absorbția licopenului și astfel protejează de foarte multe boli, precum cancerul, și de asemenea, roșiile sunt mult mai valoroase gătite și consumate cu coajă, pentru că majoritatea licopenilor se află în coajă”, spune Claudia Neghină. De asemenea, continuă fotomodelul, pe același principiu se poate face și combinația dintre roșii și ulei de măsline.

Carnea la grătar cu rozmarin. ”Știți că a fost blamată pentru compușii cancerigeni. Pe aceștia îi putem contracara punând rozmarinul peste carne. În timp ce o punem la grătar, punem crenguțe de rozmarin apoi carnea”, a explicat fotomodelul.

Ovăz cu suc de portocale. ”Ovăzul este super sănătos la micul dejun și este și mai sănătos dacă îl combinăm cu sucul de portocale pentru că vitamina C ajută la normalizarea colesterolului, împreună cu fulgii de ovăz”, mai spune Claudia Neghină, care afirmă că merge folosit și laptele vegetal pentru înmuierea fulgilor de ovăz.

Iaurt și banană.  Acești doi macronutrienți ajută la refacerea după exercițiile fizice, ”este o combinație ideală”, susține aceasta.

Omega 3 poate reduce tensiunea arterială. Care sunt alimentele bogate în acizi grași

Fasolea merge bine în combinație cu pâine, în niciun caz cu ciolan, cum încerca să ghicească Adela Popescu această combinație. ”Dar astăzi,fasolea merge bine cu roșiile”, spre oftatul prelung al prezentatoarei de la Vorbește lumea. ”Scade colesterolul și ajută la absorbția fierului pentru că fasolea conține o cantitate mare de fier. Consumată împreună cu roșiile, este un efect mult mai benefic”, mai spune modelul.

Mere cu zmeură. Merele conțin quercitină, care este un antioxidant foarte puternic, iar împreună cu zmeura fac echipă bună.

Turmeric cu piper. ”Turmericul conține curcumină și împreună cu piperul, le pun în omletă pentru că piperul potențează de 1000 de ori acțiunea curcumei. Aceasta din urmp este un antioxidant foarte puternic care luptă cu multe boli, inclusiv cancerul”, mai spune invitata de la PRO TV.

Ceaiul cu lămâie. Merge combinat și cu mierea de albine, însă este important ca aceasta să nu fie pusă în ceaiul fierbinte, căci mare parte dintre proprietățile benefice se pierd în acest mod.

Broccoli cu roșii. Vitamina C din broccoli se asociază foarte bine cu licopenul din roșii.

Strugurii se combină foarte bine cu merele, în timp ce lămâia merge bine cu spanac. Strugurii au bioflavonoide, care împreună cu quercitina din mere au efecte benefice asupra sănătății.

Vezi și: Combinațiile perfecte pentru sănătate. Bilic: Alimentul, mai eficient decât suplimentul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel