Rooibos, ceaiul roșu și beneficiile sale. Printre acestea sunt vizate bolile de inimă

rooibos ceaiul rosu si beneficiile sale. FOTO Freepik @v_elena
Ceaiul roșu african, cunoscut ca Rooibos, este la mare concurență cu ceaiul verde și cel negru. 

Ceaiul roșu african, cunoscut ca Rooibos, este unul dintre cele mai apreciate tipuri de ceai. Pe lângă gustul plăcut pe care îl are, putând fi consumat făcă niciun adaos de zahăr, ceaiul are beneficii atât pentru sănătatea oaselor, cât și în timpul curelor de slăbire, rivalizând cu succes cu ceaiurile verde și negru. 

De altfel, Rooibos este foarte bun pentru frumusețe, de la piele până la păr, dar și un puternic antioxidant și antiinflamator, notează WebMD. 

Beneficiile ceaiului Rooibos

Antiinflamator, cu efecte antioxidante. Ceaiul Rooibos este un bun antioxidant, protejează celulele de radicalii liberi și reduce inflamația, iar acest lucru se datorează quercitinei, care este prezentă și în acest ceai. Quercitina a fost folosită de-a lungul timpului în tratamentul bolilor de inimă, a arterosclerozei, colesterolului mărit, în circulația sanguină, diabet, cataractă, ulcer, astm și infecții virale. 

Contribuie la sănatatea inimii. Așa cum am specificat ai sus, ceaiul Rooibos este benefic pentru sănătatea inimii. Pe lângă quercitină, acest ceai mai conține chrysoeril, un flavonoid care ajută la scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățește circulația. De asemenea, arată studiile, ceaiul Rooibos ajută la reglarea hormonilor secretați de glanda suprarenală. 

Ajută la prevenția diabetului. Direct legat de beneficiile acestui ceai asupra inimii, are efect și în privința controlului glicemiei, deci al diabetului. Testat pentru diabet, ceaiul Rooibos a arătat ”potențial terapeutic semnificativ, atât pentru prevenția diabetului, cât și pentru efectele sale asupra bolii deja în desfășurare”, potrivit unei cercetări publicate în The Journal of Traditional and Complementary Medicine din Korrea. 


Îmbunătățește digestia. Obiceiul de a consuma ceai Rooibos ajută la menținerea unei digestii optime, mai ales în cazul celor care suferă de dureri abdominale sau diaree. Rooibos conține compuși care acționează ca nutrienți anti-spastici, prevenind astfel apariția durerilor și a diareei. 

Oase sănătoase. Ceaiul Rooibis conține o serie de minerale care contribuie la menținerea sănătoasă a oaselor, inclusiv magneziu, calciu și fluor. De altfel, unul dintre beneficiile cunoscute ale ceaiurilor este creșterea rezistenței oaselor, prin creșterea activității osteoblaste. Acestea sunt celulele care creează masa osoasă, astfel că activitatea potențată din această zonă înseamnă oase mai puternice, țesut mai dens și mai sănătos. Mai mult decât atât, ceaiul Rooibos nu conține cofeină, fapt care îl recomandă și persoanelor care nu pot consuma ceaiurile clasice. 

Ajută în curele de slăbire. Rooibosul ajută în curele de slăbire, unii dintre cei trei compuși care ard grăsimile de pe abdomen polifenolii, care se află inclusiv în acest ceai. Prin consumul de ceai Rooibos crește secreția de leptină, care este cunoscută ca ”hormonul sațietății”.

Tratează alergiile. Quercitina prezentă în ceaiul Rooibos vine în sprijinul alergiilor, blocând celulele imunitare care le declanșează. În fapt, quercitina are un adevărat potențial anti-alergic.

Menține sănătatea pielii și a părului. Ceaiul Rooibos este consumat, de asemenea, și pentru beneficiile pe care le aduce pielii și părului. Acidul alpha-hidroxilic, prezent cu precădere în acest ceai, este un acid benefic, datorită anti-oxidanților, astfel că ceaiul Rooibos ajută semnificativ la reducerea ridurilor și protejarea foliculilor. 

Ceaiul verde cu lămâie, 10 beneficii importante. Cum protejează de CANCER și Alzheimer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel