România se pregătește pentru VALUL 3 al pandemiei. Dr. Marius Geantă: Nu exclud starea de urgență

România se pregătește pentru valul 3 al pandemiei de coronavirus.

Dr. Marius Geantă, președinte Centrul pentru Inovație în Medicină, a declarat, la Antena 3, că, dacă numărul cazurilor de coronavirus va exploda în perioada următoare, nu este exclus să avem o a doua stare de urgență în România. 

"Părea că suntem într-o ușoară scădere, însă, în ultimele zile, constatăm o creștere a numărului de cazuri COVID-19. Pe de altă parte, în perioada în care noi constatam că, în România, acest platou este în scădere, în Marea Britanie sau în alte state care realizau secvențierea genomului SARS-COV-2, veneau date noi că această tulpină britanică este din ce în ce mai răspândită. Marea Britanie, Irlanda sunt țări care au trecut prin valul trei. 

Deoarece noua tulpină britanică este mai contagioasă, automat, numărul de cazuri va fi mai mare și noi știm că un procent din numărul total de cazuri COVID-19 ajunge să aibă nevoie de spitalizare, de ATI, deci să crească presiunea pe sistemul de sănătate.", a spus medicul. 

Vom ajunge din nou la starea de urgență?

"În situația în care numărul de cazuri va crește brusc și va crește consistent, e clar că e nevoie de întărirea acestor măsuri, care să meargă până la carnatină totală.", a precizat dr. Marius Geantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel