Româncă moartă la o maternitate din Marea Britanie, după o hemoragie: medicul nu știa că în spital sunt coagulante
07 ian 2020, 09:34

Gabriela Pintilie amurit în urma unei hemoragii    Foto publicată de theguardian.com
O româncă a murit după ce a născut prin cezariană la o maternitate din Marea Britanie. Ea a suferit o hemoragie și, dintr-o „greșeală de comunicare”, nu i-au fost administrate coagulante.

O româncă a murit după ce a născut prin cezariană la o maternitate din Marea Britanie. Ea a suferit o hemoragie și nu i-au fost administrate coagulante, arată theguardian.com. Medicul a explicat că dintr-o greșeală de comunicare, nu s-a știut că sunt disponibile coagulante.

De asemenea, deși au fost solicitate opt flacoane de sânge, nu i-au fost administrate decât șase.

Gabriela Pintilie avea 36 de ani și trăia în Grays, Essex. Ea urma să nască cel de-al doilea copil și avea programată operația cezariană pe data de 28 februarie 2019, dar pentr că i s-au rupt apele, ea a ajuns mai devreme cu câteva zile la maternitate.  

După o serie de amânări, medicii au decis să încerce o naștere vaginală indusă, dar atunci când au văzut că femeia nu poate naște, au decis să-i facă operație cezariană, în seara următoare. Astfel, pe 21 februarie s-a născut un copil sănătos. Femeia însă a suferit o sângerare masivă după operație și a fost supusă unei noi intervenții, dar a murit în 27 februarie, la ora 4.41 dimineața.

Dr. Malcolm Griffiths, un medic ginecolog consultant care nu este afiliat la spitalul Basildon și a fost adus în calitate de martor expert, a declarat instanței lui Essex coroner din Chelmsford că Pintilie a pierdut 600 ml sânge - o cantitate normală pentru o operație cezariană - până la 22:00; cu toate acestea, o jumătate de oră mai târziu a pierdut alți doi litri de sânge.

Nu i-a fost administrat tot sângele

Au fost solicitate produse de coagulare a sângelui și sângelui, iar lui Pintilie i s-au administrat două unități de sânge universal negativ O și șase unități de sânge potrivite grupei sale. Însă nu i-a fost administrat niciunul dintre produsele de coagulare.

Griffiths a spus: „Oamenii cheie din maternitate nu știau că sunt disponibile produse din sânge. Gabriela nu a primit tot sângele și niciun produs din sânge.”

Potrivit unui raport al serviciului de transfuzie de sânge, la care face referire Griffiths, opt unități au fost eliberate, dar două au fost returnate ulterior. El a spus: „Au fost furnizate produse de sânge adecvate, dar din cauza confuziei… nu au fost administrate”.

Întrebat dacă aceasta a fost o eroare în comunicare, el a spus: „Da. A fost disponibil mai mult sânge care nu a fost folosit.”

Griffiths a mai spus că au existat o serie de întârzieri în îngrijirea lui Pintilie înainte de operația cezariană. El a spus: „Au fost întârzieri din cauza problemelor legate de volumul de muncă din unitate.”

Decizia ulterioară de a renunța la nașterea vaginală a fost, de asemenea, întârziată cu un „număr de ore”, a spus Griffiths în cadrul ședinței, deoarece medicii din unitatea de maternitate se confruntau cu complicații la un alt pacient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?