Ritualul pentru îngrijirea mâinilor, necesitate. Cristina Bombeanu: E ca un răsfăț

ingrijirea mainilor - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Mâinile sunt cartea noastră de vizită. Pielea îngroșată sau cuticulele neîngrijite pot spune multe despre felul în care avem grijă de noi. Cristina Bombeanu ne-a explicat cum trebuie, de fapt, să avem grijă de mâinile noastre.

Îngrijirea mâinilor este esențială pentru o prezență îngrijită și plăcută. Menținerea unui ritual regulat de îngrijire a mâinilor nu numai că ne va menține pielea frumoasă și sănătoasă, ci ne va ajuta și să ne simțim mai bine în propria piele și să avem mai multă încredere în noi Mâinile sunt cartea noastră de vizită și merită să le acorzi atenția și îngrijirea de care au nevoie.

Cum trebuie să ne îngrijim mâinile

Cristina Bombeanu, consultant în industria de înfrumusețare, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola de ce este esențială o rutină amănunțită pentru îngrijirea mâinilor și despre motivele pentru care nu trebuie să uităm să facem asta în fiecare zi. 

Vezi și: Dopamina, substanța reglează alegerile și emoțiile. Cum să te simți bine fără vicii. Care este perioada critică

"Mâinile sunt ca o carte de vizită. E important să arate bine și îngrijit. Mâinile se pot usca foarte tare și se îngroașă pielea. Arată inestetic. Pot apărea și leziuni și ne ustură, ne deranjează. Când strângem pumnul, simțim că pielea se întinde, dar nu este elastică. Cuticulele pot arăta neîngrijit. Trebuie să fim atenți la aceste semne pentru a avea o piele catifelată.

E bine când îngrijim pielea mâinilor, ca o dată pe săptămână sau măcar la două săptămâni să avem un ritual complet de îngrijire care începe printr-o exfoliere fină.

Sunt produse cu particule mecanice, cu ingrediente formulate astfel încât să oferim o exfoliere blândă. Nu e bine să le agresăm. Știm că exfolierea tenului, a corpului, a mâinilor este binevenită, dar trebuie să avem grijă ce produse folosim și cât de des facem acest lucru, astfel încât să nu agresăm pielea", a explicat Cristina Bombeanu, consultant în industria de frumusețe, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

Vezi și: Simptomele cancerului de colon, ignorate. Sunt atribuite înaintării în vârstă

Cum trebuie, de fapt, să procedăm

Îngrijirea mâinilor - FOTO: Freepik

O dată sau de două ori pe săptămână, folosește un scrub delicat pentru mâini pentru a elimina celulele moarte și pentru a-ți revigora pielea.

"Punem o cantitate mică pe mâini, masăm timp de 1-2 minute. Particulele uleioase sunt încadrate într-o formulă uleioasă, astfel încât în timp ce exfoliază și hidratează pielea mâinilor. E ca un răsfăț.

După ce am exfoliate, venim cu un ser, un activator, cu o cremă, iar la final cu o cremă hidratantă. Nu e bine să clătim. Pur și simplu întindem produsul până spre coate",  a mai explicat Cristina Bombeanu, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel