Riscuri suplimentare pentru persoanele care se droghează. Dacă nu-i omoară drogurile, îi termină asta
08 sep, 19:45
Medicul toxicolog Radu Țincu subliniază, pentru DC Medical, că achiziționarea de droguri de pe piața neagră crește riscul consumului de substanțe necunoscute, adăugate.
Substanțe
EXCLUSIV

Medicul toxicolog Radu Țincu a observat, față de anii trecuți, că persoane care se droghează fac combinații de substanțe care au efecte total opuse și le asociază cu alcoolul. Prezența acestor substanțe și a alcoolului în organism se vede în urma analizei probei de urină.  

”Dincolo de efectele cunoscute ale acestor substanțe (n. r. droguri), cele care sunt cumpărate prin trafic și vândute de dealeri sunt, de foarte multe ori, contaminate cu tot felul de alte substanțe fie pentru a le crește gramajul - substanțe chimice, toxice – , fie sunt combinate între ele pentru a putea obține efecte din ce în ce mai spectaculoase. Și atunci riscul să cumpărăm o substanță despre care nu știm exact ce este e foarte mare. Achiziționarea de substanțe de pe piața neagră crește riscul de a ne expune fie la substanțe toxice care să producă intoxicarea organismului cu alte molecule, fie să cumpărăm o substanță despre care credem în realitate că este cocaină și, de fapt, în interior să găsim tot felul de alte substanțe adăugate pentru creșterea efectului psihoactiv”, subliniază specialistul.


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri