Riscul transmiterii COVID-19 în avioane „practic inexistent” dacă porți mască! STUDIU
15 oct, 23:07
Departamentul de Apărare al SUA și United Airlines au realizat timp de 6 luni un studiu care arată că transmiterea COVID-19 în avioane la pasagerii care poartă măști este „practic inexistentă”!
Avioane. Foto: Print screen abc7ny.com

Anunțate joi, rezultatele studiului arată că sistemele agresive de filtrare și circulație a aerului din avioane duc la dispersarea aproape imediată a particulelor care transportă coronavirusul. Conform acestor rezultate, notează Forbes, ar fi nevoie de minimum 54 de ore de ședere lângă cineva cu COVID-19 pentru a fi expus la o doză infecțioasă.

Simulând un avion plin, cercetătorii au plasat manechine - atât cu cât și fără măști - și au eliberat 280 de milioane de particule în aer, cantitatea care ar fi produsă dacă cineva ar tuși de aproximativ 1.000 de ori, pentru a imita infecția.

„99,99% din aceste particule au părăsit interiorul aeronavei în șase minute”, a declarat Josh Earnest, directorul de comunicare al United Airlines, la un eveniment Politico, anunțând rezultatele studiului care a arătat că riscul atunci când porți mască riscul de infectare este „practic inexistent” și care a semnalat că „a fi la bordul unui avionul este cel mai sigur spațiu public interior”.

Studiul, realizat de Departamentul Apărării în parteneriat cu United Airlines, a constatat că, atunci când sunt pasagerii așezați au masca pusă, „doar 0,003% din particule s-au îndreptat într-o zonă de respirație”, arată abc7ny.com. Rezultatele nu au fost încă evaluate de alți specialiști și nu au fost publicate în jurnale medicale de specialitate.

Cercetătorii au efectuat 300 de teste diferite, în total, experimentând cu plasarea manechinelor în diferite poziții în avioane de tip Boeing 777 și 767 și testând diferențele dintre avioane în timpul zborului și la sol.


Ştiri Recomandate

Strategia de vaccinare anti-COVID, discutată în CSAT
Distanțarea socială: cum afectează creierul
RAPORT UNOPA: Pacienții cu HIV, grav afectați de criza COVID-19
Dr Mariana Mărdărescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
HIV, un virus parșiv. Cum se adaptează el la medicamente
DELAMANIDUM - prospect
CARMUSTINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri