Riscul transmiterii COVID-19 în avioane „practic inexistent” dacă porți mască! STUDIU

Avioane. Foto: Print screen abc7ny.com
Departamentul de Apărare al SUA și United Airlines au realizat timp de 6 luni un studiu care arată că transmiterea COVID-19 în avioane la pasagerii care poartă măști este „practic inexistentă”!

Anunțate joi, rezultatele studiului arată că sistemele agresive de filtrare și circulație a aerului din avioane duc la dispersarea aproape imediată a particulelor care transportă coronavirusul. Conform acestor rezultate, notează Forbes, ar fi nevoie de minimum 54 de ore de ședere lângă cineva cu COVID-19 pentru a fi expus la o doză infecțioasă.

Simulând un avion plin, cercetătorii au plasat manechine - atât cu cât și fără măști - și au eliberat 280 de milioane de particule în aer, cantitatea care ar fi produsă dacă cineva ar tuși de aproximativ 1.000 de ori, pentru a imita infecția.

„99,99% din aceste particule au părăsit interiorul aeronavei în șase minute”, a declarat Josh Earnest, directorul de comunicare al United Airlines, la un eveniment Politico, anunțând rezultatele studiului care a arătat că riscul atunci când porți mască riscul de infectare este „practic inexistent” și care a semnalat că „a fi la bordul unui avionul este cel mai sigur spațiu public interior”.

Studiul, realizat de Departamentul Apărării în parteneriat cu United Airlines, a constatat că, atunci când sunt pasagerii așezați au masca pusă, „doar 0,003% din particule s-au îndreptat într-o zonă de respirație”, arată abc7ny.com. Rezultatele nu au fost încă evaluate de alți specialiști și nu au fost publicate în jurnale medicale de specialitate.

Cercetătorii au efectuat 300 de teste diferite, în total, experimentând cu plasarea manechinelor în diferite poziții în avioane de tip Boeing 777 și 767 și testând diferențele dintre avioane în timpul zborului și la sol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel