Riscul să iei coronavirus, mai mare în Grecia, în Bulgaria sau în România? Vacanță, declarația unui reputat medic
29 iun 2020 / 23:44
Declarație neașteptată a unui reputat medic primar pneumolog din România: unde e riscul mai mare să te infectezi cu coronavirus: în vacanță în România, Bulgaria sau în Grecia? 
Vacanta la mare

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, dr Cristian Oancea, care este medic primar pneumolog, îi avertizează pe românii care merg în vacanță. Unde e riscul mai mic să te infectezi cu coronavirus: 

„Din punctul meu de vedere anul acesta e bine să ne redescoperim țara, și vă spun de ce. Tu ești sănătos, cu familia sănătoasă, vă duceți cu mașina în Grecia, Bulgaria, Italia. Te duci cu familia sănătos și e riscul să vii bolnav de acolo. Încă au puține cazuri, dar aveți răbdare (n.r grecii și italienii). Îți închiriezi o vilă sau un apartament și ești tu cu familia, dar mergi la alimentară să cumperi produse, te duci la restaurant să mănânci, te duci la plajă. Riscul este mai mic la noi în țară…Industria HORECA la noi e mult mai riguroasă. Am fost și eu în Grecia de multe ori și cunosc HORECA din Grecia, și există riscul să te întorci bolnav de acolo. Nu cred ca pentru o săptămână sau două merită riscul ăsta, când avem o țară frumoasă și la noi…”, susțin dr Cristian Oancea, într-un interviu acordat pentru Opinia Timișoarei


Ştiri Recomandate

TEST COVID la intrarea în Franța. Măsurile din Germania
3 legume pe care le poți cultiva primăvara devreme
ACIDUM DEHYDROCHOLICUM - prospect
BISMUTHI OXIDE - prospect
Zece alimente care au grijă de sănătatea ficatului
PERINDOPRILUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri