Riscăm să ajungem ca Italia! Eu nu sunt deloc relaxat, ci îngrijorat!, avertizează dr. Virgil Musta

 Dr. Virgil Musta
Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, spune că România riscă să ajungă precum Italia, care înregistrează din nou o explozie a numărului de cazuri, corelată cu presiunile uriașe asupra spitalelor. „Eu nu sunt deloc relaxat”, a spus, marți, 9 martie, medicul.

"De trei săptămâni ne confruntăm cu un număr foarte mare de pacienți COVID. Vedem vârful aisbergului. Zilnic evaluăm 50-100 de pacienți dintre care o parte trebuie internați, deoarece au forme severe. 

Avertisment lansat de medicul Virgil Musta

 

Suntem într-o presiune foarte mare, deoarece spitalul nostru și cele suport sunt aproape pline. Riscăm să ajungem într-o situație similară cu a Italiei, ceea ce nimeni nu își dorește.

Eu nu sunt deloc relaxat, ci îngrijorat. Pe lângă numărul mare de cazuri, care se datorează prezenței tulpinii britanice există riscul apariției celorlalte tulpini. Există riscul ca tulpina noastră să sufere mutații genetice. Când într-o comunitate sunt foarte multe îmbolnăviri, la un moment dat virusul suferă mutații. Situația nu este foarte bună, trebuie să luăm măsuri rapide.

Nu toate lucrurile depind de noi, ci de vaccinurile pe care le primim de la comunitatea europeană. Aceste lucruri au întârziat vaccinarea, un proces esențial în acest moment al valului trei de pandemie, pe care îl poate bloca.", a precizat dr. Musta. 

Presiunea asupra spitalelor va fi mare

 

"Contează foarte mult mai mulți factori: eficiența măsurilor care s-au luat. Dacă lumea înțelege și respectă toate regulile, lucrurile vor merge bine. Dacă nu ne vom conforma, să fim responsabili, solitari, atunci indiferent de măsurile luate, lucrurile nu vor decurge bine, presiunea asupra spitalelor va fi mare.

Am avut situații de persoane vaccinate care au făcut COVID. Dar au avut forme ușoare și au evoluat foarte bine.", a declarat medicul Virgil Musta la Gândul Live.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel