Risc URIAȘ pentru vegani. Dr Simona Carniciu, alimentele la care NU trebuie să renunți

Dr Simona Carniciu a explicat că veganii se expun unui risc uriaș de a face mai multe boli, atunci când renunță la anumite alimente. 

În măsura în care dietele vegane sunt din ce în ce mai populare, dr Simona Carniciu, medic specializat în diabet și boli de nutriție, a tras un semnal de alarmă, la B1 TV. 

„În momentul în care se renunță complet la orice produs de origine animală, pot să apară probleme de sănătate, prin faptul că se exclud în special aminoacizi esențiali, pe care organismul nu îi poate produce, iar ei sunt absolut necesari. (...) Din păcate proteinele de orgine animală și grăsimile care sunt absolut necesare organismului nu pot fi suplinite. Astenia sau anxietatea pot să apară din cauza dezechilibrelor alimentare, înlocuirea senzației de sațietate, dată de proteina animală, cu carbohidrați duce la obezitate și chiar alte probleme de sănătate. Poate apărea chiar diabetul zaharat sau chiar diverse tipuri de cancere”, a spus medicul, pentru B1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Băutura miraculoasă pe care o subestimăm zilnic. De ce este importantă pe măsură ce îmbătrânim
Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel