Rezistența la antibiotice: filmulețele ajută oamenii să înțeleagă

Știrile zilei
Cercetători americani au demonstrat că filmulețele scurte și informative ajută oamenii să înțeleagă ce e rezistența la antibiotice și de ce nu e bine să ia acest tip de pastile fără prescripția medicului.

Cercetători de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, susțin că filmulețele scurte, animate, sunt eficiente în a convinge oamenii că antibioticele luate după ureche înseamnă un risc pe care n-ar trebui să și-l ia, dar și ce înseamnă rezistența la antibiotice. Yanmengqian Zhou, asistent absolvent de Arte și Științe ale Comunicării, din cadrul universității amintite, unul dintre cei implicați în realizarea cercetării susține: ”În loc să vedem apatia publică față de administrarea antibioticelor ca doar o problemă de cunoaștere, am considerat că ar putea fi mai util să o vedem ca o problemă care caută informații”.

Detalii despre studiul realizat pot fi aflate AICI, iar studiu poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel