Retinolul și retinoizii, ingredientul de AUR anti-îmbătrânire. Ioana Marinescu: Cea mai fabuloasă descoperire. Pielea arătă fabulos, luminos

Retinolul si retinoizii - Foto: Freepick @Alessandro_Grandini
EXCLUSIV
Ce facem dacă pielea noastră a îmbătrânit. Care e ingredientul care face minuni împotriva ridurilor și îmbrătrânirii și ce sunt petele senile, de care ar terbui să ne fie teamă.

"Odihna e esențială. Ar trebui să fie făcută pe perioada somnului nocturn.

Un alt hormon pe care-l pierdem după perioada de creștere este melatonina. Melatonina este supranumit hormonul tinereții și el este pierdut după perioada de creștere. Atunci, e important să ne acordăm perioada de somn nocturn, când procesul de metabolism celular este cel mai ridicat. Să acordăm somnul și beneficiile lui și să aducem adiție de melatonină. Comprimatele de melatonină sunt geniale și sunt o adiție pentru că organismul nostru nu mai secretă.

Ce să faci să nu-ți îmbătrânească pielea. Ioana Marinescu, cauze și GREȘELI: Produse pentru hidratare NU înseamnă produse grase

Putem pune melatonină și în spray. Ea trebuie aplicată pe față în timpul somnului nocturn, cât de abundent de poate, pentru că o să-mi stimuleze foarte tare procesele de regenerare de la nivelul pielii", a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a vorbit la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.

Ingredientul de aur anti-îmbătrânire: Cea mai fabuloasă descoperire

 

"Un ingredient, din punctul meu de vedere, standard de aur în anti-aging este retinolul și retinoizii. Retinoizii sunt, probabil, cea mai fabuloasă descoperire din ultimele decenii pentru piele. Pot fi folosiți și ca terapii medicale, și ca rutine cosmetice.

În momentul în care pielea a îmbătrânit are nevoie de retinoizi pentru că ei o să renoveze celular extrem de mult profilul personal și retinoizii trebuie aplicați doar seara, trebuie aplicați cu înțelepciune, cu chibzuință, exact cât să nu ne dea și partea agresivă a lor.

Retinoizii sunt acel ingredient, acel activ, care la început ar putea să facă mai mult rău decât bine și trebuie folosiți înțelept. Dar atunci când folosim retinoizii după metoda sandwich, de două ori pe săptămână, metoda sandwich fiind cea mai modernă metodă de aplicare a retinoizilor, înseamnă așa:

- aplicăm un strat de cremă de hidratare

- aplicăm un strat din retinoid pe care-l avem adaptat tipului de ten

- aplicăm încă un strat de cremă hidratantă.

Va arăta fabulos, pentru că nu există luminozitate mai intensă și piele mai sănătoasă decât pielea care folosește constant retinoizi, care nu trebuie întrerupți vara, de exemplu. Vara putem să-i folosim, cu obligativitatea cu sau fără retinoizi, a protecției solare.

Deci protecția solară este imperios necesară, fie că este minerală, fie că este o protecție sintetică, protecția solară trebuie folosită, pentru că Soarele este probabil, cel mai mare inamic al tenului. Realist, țin minte că în tinerețe nu-mi plăcea să folosesc, pentru că pielea era mai albicioasă, nu te bronzai. Nu, protecția solară trebuie folosită!", a completat ea.

Retinoizi, reacții adverse dacă nu folosim protecție. Petele senile, "de care ar trebui să ne fie teamă"

 

"Se poate înroși pielea, se poate irita. Totul este reversibil, dar de ce să trecem prin episoade neplăcute, când putem să ne bucurăm și atât de beneficiile retinolului. Se poate hiperpigmenta, asta e o problemă. Hiperpigmentarea, care pe parcursul maturizării se poate traduce prin pete senile de care ar trebui să ne fie teamă. Ele se pot instala pe umeri, pe mână, pe decolteu, pe față și e foarte greu să scăpăm de ele și se instalează după o vârstă.

Aici trebuie să avem mare, mare grijă și din acest motiv trebuie să folosim protecție solară.

Petele senile, din momentul în care apar, pot fi scoase cu laser, dar e posibil să rămână pielea mai albă, mai decolorată sau foarte fotosensibilă și cum avem o rază de soare să se repigmenteze.

Singura cale e protecția solară", a mai spus specialistul.

În plus, Ioana Marinescu a vorbit și despre zonele ignorate de multe femei și spune că "pielea corpului îmbătrânește în același timp cu pielea feței, poate chiar un pic mai repede, uneori, pentru că te îmbraci, te dezbraci, e tot timpul agresată, e deshidratată, nu e întotdeauna cremuită".

Potrivit ei, gâtul și mâinile sunt zonele care îmbătrânesc cel mai repede, pentru că sunt agresate, dar și neglijate, de foarte multe ori. 

Ce cremă de față să folosești în funcție de vârstă. Ioana Marinescu: Femeile la 40 de ani, din ce în ce mai FRUMOASE

 

Cremele de față sunt absolut necesare pentru a îngrijirea pielii.

”Patologia fiecărui ten diferă de la vârstă la vârstă. Dacă la 30 tenul secretă sebum, încă este elastic mai are resurse de colagen, la 40 începe să descreacă, iar la 50 de ani deja fața nu mai are nicio resursă și trebuie adus din exterior sau intern.

Putem să folosim intern suplimente de colagen sau de acid hialuronic. Recomand un blend de colagen și acid hialuronic pur pentru că intern este locul de unde pleacă tot ceea ce înseamnă binele feței.

În momentul în care aduc suplimente din inrerior care să își facă treaba foarte bine înseamnă că ridic profilul hidric din interior, că ajut pieale și creez pe de desubt o rețea hidrofilă, ajut mucoasele la ochi, la mucoasa vaginală, care cu trecerea vârstei devine din ce în ce mai aridă și dă o senzație de discomfort, mă refer la cartilaje, la încheieturi.

Totul trebuie făcut foarte organizat”, a mai spus Ioana Marinescu.

Ce cremă să folosești în funcție de vârsta ta - citește AICI

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel