Ingredientul puternic anti-îmbătrânire care face minuni pe piele. Greșeala pe care o fac toate femeile după 30 de ani

Retinol - Foto: Freepik
Când ar trebui să începi să folosești produse anti-îmbătrânire? 4 sfaturi pentru menținerea tinereții pielii, venite de la dermatologi și esteticieni.Ce să faci dacă ai peste 40 de ani. Ingredientul pe care trebuie să-l folosești încă de la 30 de ani.

Vezi și:

Berea fără alcool, băutura care spală rinichii. Mihai Dobra: Face o formă de hidratare. Toți ar trebui să o avem în vedere

De ce ni se blochează spatele. Dr. Ovidiu Grămescu: Musculatura simte că trebuie să blocheze zona respectivă și se contractă. Durerea e dată de nerv

Indiferent dacă ne place sau nu, pielea noastră se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă. 

Dar cum ne dăm seama când este momentul să introducem produse anti-aging în rutina noastră de îngrijire? Sau cum ne dăm seama când ar trebui să folosim produse destinate pielii mature?

Foto: Freepik

Potrivit dermatologilor și esteticienilor, schimbările vizibile apar în jurul vârste de 40 de ani.

"Producția de colagen scade mai dramatic începând cu vârsta de 40 de ani, care este momentul în care mulți dintre pacienții mei observă primele semne de piele lăsată și linii fine. Liniile de expresie, cum ar fi liniile frunții, liniile de încruntare și picioarele corbului sunt de obicei primele care apar", susține Dr. Nazanin Saedi, dermatolog.

Ei bine, rata de îmbătrânire a pielii este influențată de mulți factori, atât genetici, cât și externi. Din acest motiv, Amy Peterson, estetician, recomandă adoptarea unor măsuri preventive încă de la împlinirea vârstei de 30 de ani.

"Pielea se poate schimba din cauza factorilor externi, cum ar fi hormonii, stresul, mediul și stilul de viață, așa că este important să vă adaptați rutina în consecință și să nu rămâneți atât de încremeniți în propriile obiceiuri.

Unii oameni cred că tipul de piele pe care îl au la 20 de ani este tipul de piele pe care îl vor avea toată viața. Acest lucru nu este adevărat. Tipul tău de piele se poate schimba pe măsură ce îmbătrânești, deoarece hormonii se schimbă și producția de sebum încetinește", a spus dermatologul Nazanin Saedi.

4 pași importanți pentru piele

1. Hidratează, hidratează, hidratează!

"Pielea matură devine adesea mai uscată, așa că utilizarea unei creme hidratante bune este esențială”, spune Petersen.

Pe lângă uscăciune, menținerea pielii hidratate este și una dintre primele linii de apărare împotriva liniilor fine și a ridurilor.

"Încorporarea de produse și ingrediente care ajută la îmbibarea pielii cu hidratare va ajuta la umplerea pielii și la reducerea aspectului liniilor”, a spus Saedi, care recomandă să căutați creme hidratante cu peptide, vitamina C, niacinamidă, mucină de melc și factori de creștere.

Mai mult, pentru femeile care se apropie de menopauză, Saedi spune că schimbările hormonale ale perimenopauzei și menopauzei declanșează modificări ale pielii.

"Atunci când nivelurile hormonale scad, pielea se va simți și va apărea vizibil mai uscată și mai ternă", spune ea.

De asemenea, dermatologul spune să optați pentru produse care susțin bariera cutanată.

"O barieră cutanată sănătoasă va ajuta pielea să rămână hidratată mai mult timp. Cremele hidratante cu ceramide vor ajuta la întărirea și repararea barierei cutanate”, a mai spus ea.

2. Adaugă retinol la rutina ta

Shani Darden spune că oricine are peste 40 de ani ar trebui să ia în considerare adăugarea retinolului la rutina de îngrijire a pielii.

"Retinolul este cel mai eficient ingredient anti-îmbătrânire și unul dintre ingredientele mele absolut preferate pentru o piele strălucitoare și tânără. Retinolul acționează la nivel celular pentru a aborda atât de multe probleme diferite, de la linii fine și riduri la pete întunecate și ton neuniform. Este un multitasker incredibil. Retinolul nu numai că ajută la diminuarea semnelor de îmbătrânire, dar poate ajuta și la inversarea semnelor de îmbătrânire", spune esteticianul.

3. Nu săriți peste SPF

"Dacă ați petrecut prea multe ore la soare fără protecție solară suficientă, este posibil să experimentați primele semne ale îmbătrânirii pielii mai devreme. Daunele repetate provocate de soare în adolescență și la 20 de ani pot apărea sub formă de hiperpigmentare, linii și riduri încă de la 30 de ani. Nu uitați, nu doar arsurile solare dăunează pielii, pielea bronzată este și ea un semn al daunelor solare", avertizează Saedi

Peterson subliniază, de asemenea, importanța de a purta protecție solară zilnic, chiar și în zilele înnorate.

"Dacă nu ați început înainte de 40 de ani, începeți acest lucru cât mai repede", spune ea.

4. Mai puțin înseamnă mai mult

Deși poate fi ușor să te lași prins în entuziasmul produselor virale și al noilor lansări, experții sunt de acord că simplitatea și consecvența sunt esențiale într-o rutină de îngrijire a pielii.

"Pielea se reînnoiește pe parcursul a 28 de zile, un ciclu care devine mai lent pe măsură ce îmbătrânim. Deci, nu este vorba niciodată despre împingerea pielii îmbătrânite, care poate chiar provoca daune pe termen lung", spune Tammy Fender, estetician holistic care promovează o abordare holistică, bazată pe stilul de viață pentru sănătatea pielii, precum prioritizarea somnului, o dietă sănătoasă, activitate fizică și reducerea stresului, alături de o rutină delicată de îngrijire a pielii.

Dacă aveți probleme specifice ale pielii pe care doriți să le rezolvați, precum pigmentare, piele lăsată, piele uscată etc sau alte probleme, dermatologii și esteticienii recomandă găsirea unui expert care poate trata pielea în funcție de problema pe care o aveți.

"Aproape oricine din această categorie de vârstă care nu a făcut niciodată nimic va avea pigmentare într-o anumită măsură cauzată de daunele solare. Este un lucru pe care îl puteți măsura și pe care îl puteți vedea schimbat rapid cu o îngrijire topică corectă a pielii, cuplată cu tratamente eficiente în cabinet. Aceasta vă va oferi rezultate și vă va spori încrederea, astfel încât să puteți începe să abordați alte zone de interes", spune Peterson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel