Rețetă Paella super-sănătoasă, fără carbohidrați. Mănânci și slăbești!

Rețetă Paella super-sănătoasă, fără carbohidrați, FOTO instagram Andreea Marin
Andreea Marin gătește rețete super-sănătoase și gustoase, care nu îngrașă.  

Dacă ești la dietă sau pur și implu vrei să mănânci ceva sănătos și delicios, încearcă rețeta de paella a Andreei Marin. Preparatul este dietetic, nu conține carbohidrați și zahăr. 

"Paella din dieta mea (fără carbohidrați și zahăr sau, pentru cei din casă care nu au același regim, adaug doar o mână de orez negru sălbatic, așa, să pară ca e altceva, să-i păcălesc, oricum e așa o bunătate, că nici nu realizezi că e totul făcut doar din legume, ouă și mirodenii, doar dacă vrei pui la final și niște fructe de mare.)

Ingrediente

Așadar, am tăiat în bucățele cât mai mici:
✔️ceapă albă, dar și ceapă verde;
✔️conopidă ( fiartă puțin înainte de a o pune cu restul în tigaie la gătit, merge și crudă, dar e mai bun astfel, la fel fierb separat și un pumn de orez negru sălbatic, acesta e opțional, cum spuneam, eu evit carbohidrații în această perioadă și conopida e minunată ca inlocuitor, nu realizezi lipsa lor);
✔️usturoi proaspăt;
✔️ardei roșu ( merge și cel verde, dar îmi place să dau culoare mâncării;
✔️ouă făcute omletă, se adaugă la final în amestec;
✔️eu nu am pus, dar poți adaugă fasole verde, broccoli, ciuperci, ce e pe gustul tău;
✔️sare, piper, cumin, coriandru, ghimbir, turmeric, șofran, poți scoate ce nu-ți place sau poți adaugă condimentele preferate;
✔️opțional fructe de mare adăugate la final, după ce au fost trase la tigaie cu condimentele dorite, eu am pus busuioc, ardei iute din grădina mea uscat și măcinat pentru iarnă, poți pune și pătrunjel, usturoi, ce îți e pe plac.

Mod de preparare

Pui unt într-o tigaie mare, apoi călești întâi ceapa, ardeiul, usturoiul, puțin ghimbir, după câteva minute adaugi conopida și alte legume alese de tine, le lași sa se pătrundă bine, cam 15 minute, adaugi condimentele (eu gust și amestec mereu), la urmă adaugi mâna de orez fiert separat, omleta, fructele de mare trase la tigaie (sau fierte, dacă așa preferi.) La final, fetița mea a venit cu o idee foarte bună: a stors o lămâie deasupra, adăugând o aromă minunată.

Dacă faci și o salată verde proaspătă cu lămâie și sos de rodie, sare și piper, combinația e extraordinară. Pofta mare!", a scris Andreea Marin pe instagram. 

 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Andreea Marin (@andreeamarinromania)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel