Resuscitare. Compresii toracice efectuate timp de 5 ore pentru a salva un copil

O echipă medicală din oraşul Changzhou (estul Chinei) a reuşit să salveze viaţa unui copil care suferise un stop cardiac, după ce 30 de membri medicali au aplicat 30.000 de compresii toracice timp de cinci ore pe pieptul pacientului, relatează EFE. 

Potrivit ziarului China Daily, băiatul în vârstă de 8 ani, care suferise o miocardită acută, a fost internat la 20 septembrie la Spitalul de Pediatrie din Changzhou şi a primit asistenţă medicală intensă după ce situaţia lui s-a agravat punându-i în pericol viaţa. În poza publicată de ziar se văd stând la coadă zeci de membri ai echipei medicale, medici şi asistente, în faţa patului copilului pentru a le veni rândul să practice compresiile toracice, vitale pentru a menţine ritmul cardiac. Personalul a fost nevoit să recurgă la acest tratament manual deoarece spitalul nu dispunea de un echipament ECMO, care asigură oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană şi care i-ar fi putut administra automat aceste compresii.

Cei 30 de membri medicali au fost nevoiţi să practice cinci ore aceste manevre, timpul necesar pentru ca un echipament ECMO să fie adus de la un spital din Shanghai (la distanţă de 155 km de Changzhou) care s-a oferit să coopereze. Copilul evoluează favorabil, iar inima lui a început să bată normal, deşi este în continuare spitalizat şi sub tratament, subliniază ziarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel