RESTRICȚIE în BUCUREȘTI: Masca, obligatorie pe stradă! Incidența în Capitală e de 11,49

Masca purtată pe strada. Foto: Pexels
Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a decis ca de vineri, 8 octombrie, masca trebuie purtată obligatoriu și pe stradă, dar cu unele excepții. 

Purtarea măștii de protecție sanitară este obligatorie, de vineri, în toate spațiile publice din Capitală, cu unele excepții, potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) în ședința de joi.

„Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise”, prevede hotărârea CMBSU.

În spațiile publice închise sunt exceptate de la această prevedere persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situații: angajatul care este singur în birou; persoana care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii; cea care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante; prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 m între persoane; copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

În spațiile publice deschise sunt exceptate persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situații: desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc; suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii/medicul curant; desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante; copiii cu nevoi speciale, în urma evaluării riscului de către medicul curant; copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

La nivelul Capitalei, rata de incidență a COVID-19 cumulată la 14 zile este joi de 11,49 la 1.000 de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel