Renegocierea contractelor pentru citostatice, Bogdan Chirieac: Nu cu Big Pharma! Au criterii de integritate extrem de dure

Bogdan Chirieac, dreapta, despre criza de citostatice. Foto. Print screen Antena 3
Întrebat dacă crede că actuala criză de citostatice din România s-ar datora unor interese, cum spun unii, de renegociere a contractelor pentru medicamente făcute cu echipa USR de la Ministerul Sănătății cu Big Pharma, jurnalistul Bogdan Chirieac a spus că pentru marile companii de medicamente așa ceva e imposibil și a explicat și de ce.  

CRIZĂ CITOSTATICE: „Nu cu Big Pharma. Oricât ar părea de ciudat, pentru că sunt multe zvonuri în presă. Big Pharma are niște criterii de integritate extrem de dure. Ei nu se tem. Că DNA-ul din România sigur nu se poate atinge de așa ceva, și sigur nici nu s-a atins vreodată, ați avut un dosar celebru cu un nume celebru unde n-au fost decât români, n-a fost nimeni de la compania respectivă de soft-uri luat pe sus. Deci, ei nu se tem de România. Se tem de SUA și țările de unde provin, dar în principal de SUA. De Departamentul de Justiție al SUA, unde știm foarte bine ce se întâmplă acolo.

(...) Nu cu Big Pharma. Repet, pare ciudat ceea ce spun pentru publicul din România, cu siguranță ei nu vor călca criteriile de integritate. Acum că niște băieți deștepți vor să folosească niște intermediari pentru asta sau exportul paralel, că din cauza asta foarte multe medicamente nu se găsesc în România. Ele au un preț foarte scăzut în România, ceea ce ar trebui să fie de bine, dar de fapt ele nu mai apar pe piața românească, se duc în Germania unde au prețul corect. Deci, nici nu ajung decât hârtiile în România!”, a explicat jurnalistul Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel