Registru al riscurilor pentru sănătate date de factorii de mediu, înființat

Soluții digitale
Guvernul a aprobat, astăzi, o hotărâre prin care se înființează și pe baza căreia va funcționa Registrul național al riscurilor pentru sănătate în relație cu factorii de mediu. Acesta va fi un sistem informatic, o platformă unică care va fi disponibilă Direcțiilor de Sănătate Publică județene, în vederea transmiterii în timp real a informațiilor despre un risc asociat, avarie/incident, accident ecologic sau temperaturi extreme.

Registrul național al riscurilor pentru sănătate în relație cu factorii de mediu - pe scurt ReSanMed - va include date privind cazuri de boală care pot fi determinate de temperaturi extreme (precum degerături, insolații), boli asociate modificării factorilor de mediu (precum methemoglobinemie acută infantilă, gușă endemică prin carența de iod), notificări incidente/avarii și accidente majore care pot induce boli asociate, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Util pentru autorități și pentru populație

Documentul arată că înființarea ReSanMed „este necesară pentru monitorizarea corespunzătoare a stării de sănătate a populației în relație cu factorii de mediu. Registrul va ajuta în identificarea și punerea în aplicare a măsurilor necesare de răspuns de către autoritățile locale în cazul producerii unor avarii/incidente, accidente ecologice sau temperaturi extreme".

De asemenea, prin intermediul acestul registru național va fi asigurat accesul la informație al publicului care poate fi afectat de producerea unui eventual accident prin transmiterea informațiilor și măsurilor de siguranță necesare protejării sănătății și a bunurilor.

Institutul Național de Sănătate Publică, prin Centrul Național de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar va organiza și asigura funcționarea și administrarea ReSanMed.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel