Regele Charles, diagnostic. Ce cancer ar putea avea. Dr. Mihai Dobra, cele 3 variante posibile: E clar! Lucrurile depind de acest hormon

Regele Charles - Foto: Agerpres
EXCLUSIV
Medicul specialist urolog Mihai Dobra ne-a vorbit despre diagnosticul Regelui Charles. Cele 3 cancere pe care le-ar putea avea.

Vestea că Regele Charles primește tratament pentru prostata mărită a surprins pe toată lumea, iar anunțul că monarhul suferă de cancer a întristat oamenii din întreaga lume, inclusiv pe cei din România și mai ales pe cei din Marea Britanie.

După cum bine știți, în timp ce era tratat pentru adenom pe prostată la Londra, Regelui Charles i s-a descoperit un cancer.

Despre ce ar putea fi vorba ne-a explicat medicul Mihai Dobra, care a spus care ar fi cele 3 cancere posibile pe care medicii le-ar fi putut descoperi acum, dar ne-a oferit și mai multe detalii despre prostata mărită sau adenomul de prostată.

"E destul de dificil să spun dacă în timpul evaluării pentru adenomul de prostată. E foarte probabil ca un pacient de o vârstă venerabil să dezvolte hiperplazia benignă de prostată. După 50 - 55 de ani deja începem să dezvoltăm hiperplazia sau hipertrofia, mărirea în volum a prostatei.

Patologiile prostatei sunt unele foarte polimorfe, care pleacă de la cele inflamatorii, de tip prostatite, că sunt ele acute sau cronice. 

Mărirea în volum a prostatei cum se întâmplă cu hiperplazia - ca să vă imaginați - lucrurile depind de acest hormon care se numește testosteron, secretat de testicule în proporție de 85% respectiv supra-renale. Odată cu înaintarea în vârstă receptorii nu mai sunt atât de elaborați și apare mărirea glandei prostatice. 

Această mărire determină o componentă obstructivă a urinării și adăugată, de asemenea, și o componentă iritativă.

E clar că Regele Charles avea o patologie prostatică, cum mare parte din populația are. 

Eu sunt sigur că el era controlat în sistemul britanic, care din punctul meu de vedere este un sistem extrem de evoluat și cu tehnologizări, și cu un ajutor major din partea statului. Un sistem social la bază. Nu valabil pentru Regele Charles care are acces la cele mai bune îngrijiri. Mă gândesc că există un medic personal al Casei Regale, fără discuție. 

Deci lucrurile astea erau în dosarele medicale foarte bine analizate, beneficiind practic de ultimă tehnologie de diagnostic, investigații de top.

E foarte probabil că în cadrul evaluării pentru adenomul de prostată nu știm dacă este tratat medicamentos sau tratat chirurgical", a declarat medicul specialist urolog Mihai Dobra, pentru DC MEDICAL.

Ce cancer ar putea avea Regele Charles. Cele 3 variante posibile. Analiza care pune diagnosticul

"Se poate descoperi în funcție de evaluările imagistice de înaltă performanță, inclusiv descoperi incidentale de tip cancer recto-sigmoidian. Poate fi o supoziție. 

Noi în momentul actual nu știm exact ce tip de cancer este luat în discuție.

Știm că Regele Charles face probabil o chimioterapie", a mai spus medicul Mihai Dobra, care a explicat cum se descoperă prostata mărită.

"Standardul de investigații presupune câteva lucruri care au rămas în picioare de zeci, sute de ani. Adică tușeul rectal. 

În cadrul unui tușeu rectal poți evalua toată zona respectivă, nu numai peretele rectal și zona posterioară a prostatei.

Poți evalua sfincterul, formațiuni tumorale rectale.

Poate că în cadrul unui tușeu rectal sau, mai mult decât atât, un RMN dedicat pentru prostată, așa numitul RMN multiparametric, a existat o descoperire incidentală imagistică de înaltă performanță a unei alte patologii", ne-a mai spus medicul Mihai Dobra.

Potrivit medicului Mihai Dobra, Regele Charles ar putea avea cancer de colon, cancer renal sau leucemie.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel