Recomandări: La doctor nu trebuie să spui minciuni. Iată de ce

Minciunile, spuse conștient sau nu, pe care le turnăm la doctor ne pot pune sănătatea în pericol. În fața medicului curant, de multe ori, ne lovește jena, mai ales când acesta ne întreagă dacă am avut sau nu parteneri sexuali sau dacă trebuie să spunem cum ne descurcăm în dormitor. Când suntem întrebați ce medicamente am luat în ultimul timp, uităm de suplimentele alimentare cumpărate de la supermarket sau de pastila de cap pe care ne-a dat-o colega, la serviciu.

Dă cărțiile pe față

Dacă există vreun loc unde trebuie să fii cinstit cu obiceiurile și sănătatea ta, acesta este cabinetul medicului. Uitați de jenă - doctorul este acolo pentru a vă ajuta și, cu cât mai multe informații are, cu atât mai multe poate să facă pentru voi.

„N-am băut niciodată peste măsură”

Nu vrei să-i spui doctorului cât de mult chefuiești? Chefurile scăldate în alcool pot da peste cap rezultatele analizelor și-l pot face pe medic să meargă pe o pistă greșită dacă aveți probleme de sănătate.

„M-am lăsat de fumat”

Poate părea o modalitate inofensivă de a evita o urecheală din partea medicului, dar acesta trebuie să știe dacă fumați. Fumatul poate interfera cu anumite medicamente și ar putea explica simptomele pe care le aveți. În plus, medicul vă poate ajuta să renunțați la acete viciu pentru totdeauna, prin terapie sau prin medicamente, arată specialiștii de la webmd.com.

„Mănânc mai mult verdețuri ...”

„... cu excepția cazului în care am gogoși prin preajmă”. Dacă omiteți să-i spuneți medicului și această a doua parte a poveștii, care duce la creșterea în greutate și a colesterolului „rău”, ați utea primi un tratament mai puțin eficient. Nu sunteți prima persoană cu slăbiciune pentru gogoși, așa că spuneți adevărul - medicul vă poate ajuta și să vă gestionați obiceiurile alimentare.

„Fac sport în fiecare zi”

Spuneți medicului adevărul despre cât de multe exerciții fizice faceți... sau nu. Asta îl va ajuta să vă evalueze corect starea de sănătate. Dacă nu sunteți tipul care merge la sala de sport în fiecare zi, este bine, dar nu e obligatoriu să fiți așa. Există o mulțime de moduri de a avea un stil de viață activ: grădinăritul, ieșitul la plimbare cu câinele dvs. sau să faceți o plimbare la pas alert în jurul blocului.

„Am avut doar un partener sexual anul acesta”

Vizita la medic nu este un test de moralitate. Dacă ai avut mai mulți parteneri de sex ați putea fi expuși riscului unor afecțiuni și ar putea explica unele probleme medicale. Doctorul nu este acolo să judece, ci să ajute.

„Nu am boli venerice”

Dacă credeți că aveți o astfel de boală, știți că aveți una sau ați avut una în trecut, spuneți medicului dumneavoastră. Poate fi ciudat, dar unele boli cu transmitere sexuală pot fi periculoase dacă nu sunt tratate. Sunt, de asemenea, contagioase. Un moment jenant în fața medicului (deși nu aveți d ece să vă simțiți așa) ar putea să vă salveze mai târziu, atât pe voi cât și pe partenerii voștri.

„Nu mă culc cu nimeni”

Minciuna despre a face sau nu sex este comună. Însă este important să fii cinstit la medic, mai ales când acesta încearcă să afle ce înseamnă anumite simptome (de exemplu, cele date de o sarcină).

„Activitatea mea sexuală e perfectă!”

Dacă aveți probleme în dormitor - unitate sexuală scăzută sau disfuncție erectilă - acesta poate fi un semn al bolii și medicul dumneavoastră ar trebui să știe despre ele, mai ales dacă sunteți tânăr și sănătos, în afară de aceste probleme. Medicul specialist poate stabili cauza problemei, prescrie tratamentul corect, ceea ce vă va scăpa de simptomele neplăcute și vă va îmbunătăți performanța.

„Mă simt minunat”

Nu ignorați lucrurile mici care ar putea să vă deranjeze - ar putea fi indicii valoroase pentru medicul dumneavoastră. Aveți dureri de cap când vă antrenați? Asta nu pare să fie o mare problemă, dar ar putea să fie!

„Nu iau droguri”

Aceasta este o minciună periculoasă. Dacă medicul dumneavoastră vă prescrie medicamente, acesta ar putea reacționa cu drogurile și vă poate îmbolnăvi grav, ba chiar pot duce la deces. Abuzul de droguri poate provoca, de asemenea, alte probleme pe care medicul dumneavoastră le poate să nu observa. Dacă sunteți dependent de droguri, medicul dumneavoastră vă poate ajuta să vă opriți.

„Nu iau suplimente”

Ezitați să-i spuneți medicului depsre suplimentele alimentare pe care le cumpărați de la supermarket și pe care le înghițiți frecvent? Mare greșeală! Medicul trebuie să știe. Unele pot fi periculoase dacă le luați împreună cu alte medicamente sau dacă aveți anumite afecțiuni medicale.

„Îmi iau la timp toate pastilele”

Aproximativ jumătate dintre persoanele cu boli cronice nu iau medicamentele așa cum ar trebui să o facă. Dacă nu le luați pentru că vă e teamă de efectele secundare sau pentru că nu vă place cum vă fac să vă simțiți, spuneți-i medicului. Vă poate explica ce efecte au pastilele și, în unele cazuri, poate ajusta tratamentul.

„Nu iau niciun fel de medicamente”

Este important să-i spuneți medicului despre toate medicamentele pe care le luați, în mod special cele pentru care nu aveți nevoie de rețetă și le luați după bunul plac. Ele pot interfera cu modul în care funcționează medicamentele cu prescripție, uneori într-un mod periculos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel