Rata incidenței în București, peste 11 la mie

Pandemia COVID-19      Foto: Pixabay
Rata incidenței cazurilor de COVID-19  a sărit de 11 la mie, calculată în ultimele 14 zile. 

În București, rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este de 11,03 cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică.

Cifrele sunt în creștere, incidenţa înregistrată ieri fiind de 10,23 cazuri la mia de locuitori.

Pe 12 ianuarie, Capitala a intrat în scenariul roşu, după ce a depăşit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie 2021 - 16,54 cazuri la mia de locuitori. 

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un nou record la numărul de infectări, fiind 19.685 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 44  decese. 

Varianta Omicron ar putea infecta circa 60 la sută din populaţia Europei până în luna martie și a declanşat o nouă fază a pandemiei, dar ar putea să ne apropie de finalul ei, cel puțin în Europa, a declarat Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al OMS. „Este plauzibil că regiunea se apropie de un sfârşit al pandemiei”, a susţinut acesta într-o declaraţie acordată agenţiei France-Presse, citată de Agerpres.

Hans Kluge crede că odată ce valul Omicron se va calma, vor exista câteva săptămâni de imunitate generală, fie datorită vaccinului, fie trecerii prin boală.

Expertul atrage însă atenția că nu ne aflăm încă în perioada endemică a COVID. „Endemic înseamnă (...) că putem previziona ce se va întâmpla; or, acest virus ne-a surprins, nu doar o dată. Trebuie, aşadar, să fim foarte prudenţi”, a avertizat responsabilul OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel