Raed Arafat: Se va asocia COVID-19 cu gripa sezonieră. Care este soluția

Raed Arafat. Foto: DSU
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că persoanele vulnerabile la COVID-19  sunt vulnerabile și la gripa sezonieră.


"Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră și o să avem o perioadă dificilă, pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere. De aici, sfatul pe care l-am dat: să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.

Există, din câte înțeleg, doze care au fost achiziționate și aduse de Ministerul Sănătății, deci persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta elimină, cel puțin, un risc, chiar dacă nu este un risc eliminat total, pentru că poți încă să faci gripă, dar o faci într-o formă atenuată dacă ești vaccinat", a spus Arafat la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel