Raed Arafat: Nu s-a relaxat nimic! Poate în luna mai. Stați acasă, altfel vom avea o explozie de cazuri

Secretarul de stat dr Raed Arafat
Secretarul de stat Raed Arafat atrage atenția românilor că dacă nu respectă regulile vom avea o explozie de cazuri. Cei care nu scriu adevărul în declarația pe proprie răspundere pot să răspundă penal pentru fals în declarații. 

Secretarul de stat Raed Arafat atrage atenția că oamenii care ies pe stradă nu se pun în pericol doar pe ei înșiși, ci o țară întreagă. 

„Nu s-a relaxat nimic, nu s-a dat nicio decizie de relaxare, oamenii care folosesc declarațiile pe proprie răspundere și spun că ei vor face ceva și fac altceva la un moment pot fi luați pe fals în declarații, asta trebuie să înțeleagă toată lumea. Responsabilitatea noastră, a tuturor, este cea mai importantă aici. Trebuie să fim să fim responsabili dacă vrem ca Paștele viitor să fie unul realmente fericit și să fim cu toții împreună, va trebui să facem un sacrificiu în acest an și va trebui să limităm expunerea. Nu vizite, nu vizitatori, să stăm acasă! Dacă nu facem acest lucru și dacă continuăm să ne expunem și să ieșim, și să stăm la rând aproape unii de ceilalți ne vom trezi în 14 zile cu o explozie a numărului infecțiilor. Și acest lucru se va vedea și va avea un impact devastator pe noi și pe țară. Și pe sistemul medical. Hai să o spunem altfel, din respect pentru doctorii care stau în spitale, la ambulanță, pentru paramedicii care deservesc mașinile SMURD-ului, pentru toți aceștia care încearcă ă ajute și care, unii dintre ei, se infectează, din respect pentru ei să stăm acasă acum!” a subliniat Raed Arafat, la România TV. 

Izolarea socială este singura măsură care ne poate ajuta să scăpm de problema asta mai repede și cu cel mai mic impact, a subliniat secretarul de stat.

Două săptămâni de acum înainte „nu ne vom relaxa nici noi, nici alții, în primul rând pentru că dacă va fi ceva de vorbit despre relaxare va fi prin luna mai, așa cum fac și alte state. Iar dacă într-adevăr vrem să ajungem acolo, la măsuri de relaxare, în primul rând trebuie să fim siguri că în 14 zile nu ne trezim cu o explozie de cazuri pentru că acum nu am respectat regulile. 14 zile e perioada de incubație, ce facem acum o să vedem impactul peste 7 zile de acum încolo, în maximum 14 zile de acum. Rugăm pe toată lumea să respecte regulile, să stea acasă”, a arătat Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel