Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Raed Arafat, explicații despre cum se raportează zilnic numărul cazurilor de noi infecții
14 iul, 22:18
Raed Arafat a lămurit situația numărului de cazuri noi care sunt declarate în fiecare zi. Controversa a apărut după ce s-a spus în spațiul public că aceste cifre ar cuprinde și retestările.
Raed Arafat. Foto: DSU

Raed Arafat a făcut lumină în controversa numărului de cazuri pozitive de COVID-19, declarate zilnic de către Grupul de Comunicare Strategică. 

Controversa a apărut după ce s-a vehiculat ideea că, de fapt, numărul de infecții noi declarate zilnic ar cuprinde și numărul celor care sunt retestași, situație în care, aceste persoane ar fi fost numărate de mai multe ori, practic, de câte ori făceau testul.  „Testele raportate public, zilnic, sunt teste care arată cazuri noi. Cine a încercat să spună că acolo există și alte cazuri, care nu sunt cazuri noi, care sunt retestări – poate la începutul începuturilor a fost un amestec – dar ce primiți acum, de luni de zile, primim numai cazuri noi. Asta este cel puțin ce ne spun colegii și am verificat de mai multe ori cu colegii de la INSP și ei spun – și n-au de ce să mintă - că ei ne dau doar cazurile noi”, a spus el la TVR.


Ştiri Recomandate

Bilanț: peste 1.300 de noi cazuri de infecții cu COVID-19
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri