Raed Arafat, explicații despre cum se raportează zilnic numărul cazurilor de noi infecții

Raed Arafat. Foto: DSU
Raed Arafat a lămurit situația numărului de cazuri noi care sunt declarate în fiecare zi. Controversa a apărut după ce s-a spus în spațiul public că aceste cifre ar cuprinde și retestările.

Raed Arafat a făcut lumină în controversa numărului de cazuri pozitive de COVID-19, declarate zilnic de către Grupul de Comunicare Strategică. 

Controversa a apărut după ce s-a vehiculat ideea că, de fapt, numărul de infecții noi declarate zilnic ar cuprinde și numărul celor care sunt retestași, situație în care, aceste persoane ar fi fost numărate de mai multe ori, practic, de câte ori făceau testul.  „Testele raportate public, zilnic, sunt teste care arată cazuri noi. Cine a încercat să spună că acolo există și alte cazuri, care nu sunt cazuri noi, care sunt retestări – poate la începutul începuturilor a fost un amestec – dar ce primiți acum, de luni de zile, primim numai cazuri noi. Asta este cel puțin ce ne spun colegii și am verificat de mai multe ori cu colegii de la INSP și ei spun – și n-au de ce să mintă - că ei ne dau doar cazurile noi”, a spus el la TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel