Raed Arafat, cazul toxiinfecțiilor de la Timișoara: se evacuează blocul
18 noi 2019, 16:12

Raed Arafat
Raed Arafat a declarat că blocul din Timișoara în care au murit doi copii și mama unuia dintre ei a fost evacuat, până la eliminarea riscului unei intoxicații.

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a declarat că blocul din Timișoara în care a avut loc tragedia este evacuat. Potrivit unora dintre locatari, situaţia ar putea avea legătură cu o dezinsecţie care s-a făcut în acel imobil.

Raed Arafat a precizat că se face evacuarea blocului şi toate persoanele din acel imobil vor fi investigate medical. „Se evacuează blocul la acest moment. Vor fi investigate toate persoanele şi vor fi cazate în altă parte până se elimină riscul unei intoxicaţii. Au fost trimise echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Timiş şi din alte judeţe, echipe CBRN care să facă investigaţiile, pe lângă acestea şi Direcţia de Sănătate Publică. Avem din păcate cei trei decedaţi şi mai avem încă adulţi şi copii internaţi cu simptomatologie mai uşoară, dar care sunt internaţi la acest moment în Spitalul Judeţean şi Spitalul de Copii", a afirmat Arafat, citat de agerpres.ro.

Reprezentanţii ISU Timiş au precizat că toţi locatarii blocului din Timişoara au fost evacuaţi şi vor putea reveni doar după ce întregul imobil va fi verificat. Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a anunţat că ISU Timiş a fost informat de UPU a SMURD referitor la situaţia apărută la adresa din Timişoara, strada Mioriţa nr. 10.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?