Răceala și pierderea în greutate. Care este legătura

Răceala obișnuită poate duce la o ușoară scădere în greutate din cauza pierderii poftei de mâncare. Pe de altă parte, un anumit tip de virus ar putea duce la creșterea în greutate. Peste 200 de virusuri diferite sunt cunoscute pentru simptomele răcelii obișnuite.

Simptomele de răceală includ acumularea de mucus în nas, dificultăți de respirație, inflamarea sinusurilor, strănut, dureri în gât, tuse sau dureri de cap, potrivit Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase. Majoritatea răcelilor apar în timpul toamnei sau a iernii. Este mai probabil să prindeți o răceală dacă atingeți o suprafață care are germeni pe ea și apoi atingeți ochii sau nasul sau dacă inhalați picături de mucus pline de germeni din aer, notează Livestrong.

Prevenție

Puteți ameliora simptomele obișnuite de răceală odihnindu-vă, consumând multe lichide, făcând gargară cu apă sărată caldă, folosind vaselină pentru nas și luând aspirină sau acetaminofen pentru dureri de cap sau febră. Pentru a preveni răceala, țineți-vă mâinile departe de ochi și nas. Evitați să fiți aproape de persoanele care au răceală. Spălați-vă des pe mâini și curățați suprafețele gospodărești cu un dezinfectant care dăunează virusului.

Pierderea în greutate

Pierderea poftei de mâncare poate apărea atunci când ai răceală, ceea ce poate duce la o ușoară scădere în greutate. Acest simptom este cauzat de eliberarea de citokine din celulele albe care combate infecția. Citokinele sunt substanțe chimice care circulă în sânge către creier și provoacă febră și oboseală, pe lângă pierderea poftei de mâncare.

Creștere în greutate

Copiii care au avut o tulpină specifică a unui virus rece rece numit adenovirus 36 sau AD36, ar putea fi mai predispuși să fie obezi decât alți copii, potrivit unui studiu din 2010 publicat de Charles Gabbert și colegii din jurnalul Pediatrics. Din 124 de copii studiați, 54 la sută au fost obezi. Dintre cei 19 copii care au testat pozitiv anticorpii AD36, 15 au fost obezi. Cu toate acestea, acest studiu nu dovedește că AD36 provoacă obezitate. În schimb, s-ar putea sugera că copiii obezi sunt mai susceptibili la AD36.

Teorie

Virusul AD36 ar putea provoca modificări ale celulelor din corp care duc la creșterea în greutate, conform MSNBC. S-ar putea manipula precursorii celulelor grase în eliberarea mai multor celule grase sau să poată modifica ele însele celule grase, astfel încât acestea să păstreze mai multă grăsime.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel