QUINAPRILUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM - prospect
02 sep 2020, 15:53

Foto: Pixabay
QUINAPRILUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM - prospect. Acţiune: Quinapril: antihipertesiv, inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei. Hidroclorotiazida: diuretic tiazidic.

QUINAPRILUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM - prospect

Denumire comercială: ACCUZIDE, ACCUZIDE FORTE

Forma: comprimate filmate

Indicații: Tratamentul hipertensiunii la pacienţii pentru care este indicată terapia de asociere a quinaprilului şi a unui diuretic.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Prezenţa în antecedente a angioedemului asociat cu tratament cu un inhibitor ECA (enzima de conversie a angio-tensinei). Angioedem ereditar sau idiopatic. Sarcină şi alăptare. Anurie.

Atenție: Dacă apar stridorul laringeal sau angioedemul feţei, limbii sau glotei, tratamentul cu quinapril/HCTZ trebuie întrerupt imediat; se va institui terapie adecvată de susţinere şi monitorizare atentă până la dispariţia edemului. Combinaţia quinapril/HCTZ trebuie utilizată cu precauţie la pacienţii cu stenoză de valvă mitrală, boală renală severă, insuficiență hepatică sau boală hepatică evolutivă.

Reacții adverse: În studiile clinice cu combinaţia quinapril/HCTZ nu a fost depistată nici o reacţie adversă specifică combinaţiei. Evenimentele adverse apărute s-au limitat la cele observate anterior în tratamentul cu quinapril şi hidroclorotiazidă. În studiile controlate, cele mai frecvente reacţii adverse raportate de cel puţin 1% dintre pacienţii cu toate tipurile de combinaţii quinapril/hidroclorotiazidă au fost cefalee, ameţeli, tuse şi oboseală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?