Pungile de sub ochi, cauze. Trucuri pentru a scăpa de aspectul inestetic și obosit al feței

pungile de sub ochi - FOTO: Freepik@Alessandro_Grandini
Pungile de sub ochi sunt mici umflături la baza ochilor. Află care sunt trucurile pe care să le încerci acasă pentru a scăpa de acest aspect inestetic.

Pungile de sub ochi sunt frecvente pe măsură ce îmbătrâneşti şi ţesuturile din jurul ochilor slăbesc, inclusiv o parte din muşchii care îţi susţin pleoapele. Grăsimea care ajută la susținerea ochilor se poate deplasa apoi în pleoapele inferioare, făcându-le să apară umflate. Lichidul se poate acumula, de asemenea, sub ochi.

Pungile de sub ochi sunt de obicei o preocupare cosmetică și rareori un semn al unei afecțiuni grave. Remediile la domiciliu, cum ar fi compresele reci, pot ajuta la îmbunătățirea aspectului lor. Pentru umflarea persistentă sau deranjantă sub ochi, chirurgia pleoapelor poate fi o opțiune.

Pungile de sub ochi, simptome

Simptomele pungilor de sub ochi pot include:

- Umflare ușoară

- Piele încrețită

- Cearcăne

Vezi și: Ploaia, efect asupra stării de spirit. Cum te influențează vremea mohorâtă

Pungile de sub ochi, când să vezi un medic

S-ar putea să nu vă placă modul în care arată, dar pungile de sub ochi sunt de obicei inofensive și nu necesită îngrijire medicală. Consultați-vă furnizorul de servicii medicale dacă afecțiunea cauzează probleme de vedere, iritații sau dureri de cap sau este însoțită de erupții cutanate.

Furnizorul dumneavoastră de îngrijire a sănătății va dori să excludă alte cauze posibile care pot contribui la umflare, cum ar fi boala tiroidiană, infecția, boala țesutului conjunctiv sau o alergie. Este posibil să fiți trimis la un furnizor de servicii medicale care este specializat în ochi (oftalmolog), chirurgie plastică sau chirurgie plastică a ochilor (chirurg oculoplazic).

Pungile de sub ochi, cauze

Pungile de sub ochi sunt cauzate atunci când structurile tisulare și mușchii care susțin pleoapele slăbesc. Pielea poate începe să se rideze, iar grăsimea care se află de obicei în jurul ochiului se poate deplasa în zona de sub ochi. De asemenea, spațiul de sub ochi poate aduna lichid, făcând zona să pară umflată sau umflată. Mai mulți factori provoacă sau agravează acest efect, inclusiv:

- Îmbătrânire

- Retenție de lichide, în special la trezire sau după o masă sărată

- Lipsa somnului

- Alergii

- Fumat

Vezi și: Bea ceai verde. Cinci motive pentru care ar trebui să o faci

Genetica - pungile sub ochi se pot moșteni

Afecțiuni medicale, cum ar fi dermatita, dermatomiozita, boala renală și boala ochilor tiroidieni

Alte cauze comune includ:

- alergii

- eczemă

- oboseală cronică

- probleme de pigmentare

- expunerea la soare

- îmbătrânire, notează Mayo Clinic.

Vezi și: 24 de plante și ierburi din bucătărie pentru diabet. Una dintre ele duce și la prevenirea bolii Alzheimer

Pungile de sub ochi, ce să faci acasă

Consumul de mai multă apă și aplicarea unei comprese reci pot ajuta la micșorarea rapidă a pungilor de ochi, dar singura modalitate de a reduce aspectul lor pe termen lung este de a face câteva schimbări ale stilului de viață. Acest lucru este valabil mai ales dacă pungile de ochi și cearcănele sunt moștenite genetic.

Fie că este cauzată de stres, de lipsa somnului sau doar de predispoziția genetică, pungile și cearcănele de sub ochi pot părea inevitabile. Din fericire, există mai multe modalități ușoare de a obține o piele radiantă, cu aspect mai odihnit, arată MSN.

Pungile de sub ochi ameliorate prin somn

Poate părea simplu și evident, dar somnul are un impact direct asupra aspectului pielii tale, inclusiv sub ochi! Un somn de calitate permite organismului să se regenereze și să producă colagen prețios. Somnul adecvat promovează, de asemenea, circulația sângelui, care este esențială pentru atingerea acelei străluciri sănătoase.

Acoperă-te cu machiaj

Anticearcanul îţi poate fi cel mai bun prieten, atâta timp cât îl adaptezi nevoilor tale specifice. Dacă pungile de sub ochi te deranjează, optează pentru un anticearcăn luminos aşa cum se vede în această tehnică.

Vezi și: Tulburarea de tezaurizare, adunatul lucrurilor, cauze. Ce legatură are cu îmbătrânirea. Cum îți poți pune viața în pericol și care este tratamentul

Îndepărtează ușor machiajul

Îndepărtarea machiajului la sfârșitul zilei este o necesitate! Cu toate acestea, există unele măsuri de precauție de care trebuie să ții cont. Pielea din jurul ochilor este subțire și fragilă, iar frecarea tare poate provoca tot felul de probleme, cum ar fi iritații și umflături. Asigurați-vă că alegeți tehnica potrivită în funcție de demachiantul pe care îl utilizați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel