Prunele, efect benefic în prevenția unui anumit tip de cancer

Mai multe studii de laborator au analizat efectele prunelor asupra cancerului de colon și au descoperit rezultate foarte promițătoare. 

Cercetătorii de la Texas University au descoperit că prunele modifică în mod favorabil compoziția microbiană din colon, prevenind formarea legiunilor precanceroase. Studiul sugerează că prunele uscate, consumate frecvent, ar putea ajuta la reducerea riscului de cancer de colon. 

 
Deoarece sunt bogate în fibre, prunele reduc timpul de tranzit al scaunului în colon, ceea ce poate proteja colonul și poate reduce riscul de cancer, potrivit unui alt studiu. 

Prunele se pot lipi de acizii biliari, inclusiv de cei care favorizează cancerul, ajutând la îndepărtarea lor din corp. 

Extractele de prune induc moartea celulară a celulelor canceroase ale colonului, potrivit cercetătorilor japonezi. 

Dietele care conțin prune uscate pot reduce anumiți factori de risc de cancer de colon, arată un studiu publicat în Cancer Nutrition. 

Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, prunele uscate pot ajuta la reducerea daunelor oxidative asociate apariției cancerului.

Până în prezent, nu au existat studii la om care să arate efectele consumului de prune asupra riscului de cancer, dar acest număr tot mai mare de dovezi de laborator sugerează că acestea ar putea avea un rol important în prevenția cancerului de colon. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel